Bij wie kunt u als ondernemer terecht in Chili?

In Chili staat het ambassadenetwerk klaar voor u als ondernemer.

In het buitenland: ambassades, consulaten en handelskantoren

Het ambassadenetwerk bestaat uit:

  • ambassades in hoofdsteden
  • consulaten in economisch belangrijke steden
  • handelskantoren, de zogeheten Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in overige regio’s die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven.

De medewerkers ter plekke zijn uw ogen en oren over de hele wereld. Zij kennen de lokale markt, signaleren kansen en geven praktische tips. Bovendien kunnen de medewerkers in het buitenland soms deuren openen die anders gesloten blijven. Maak daar gebruik van.

Landbouwraden

Bent u werkzaam in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning bij zakendoen in het buitenland? In 74 landen staat het landbouwradennetwerk voor u klaar. De landbouwraden werken vanuit Nederlandse ambassades en consulaten.

Innovatie Attaché Netwerk

Op zoek naar Research & Development contacten in het buitenland? Een netwerk van Innovatie Attachés signaleert kansen en helpt de concurrentiekracht in het buitenland te versterken. De Innovatie Attachés werken ook vanuit ambassades en consulaten.

In Nederland: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in het buitenland? RVO ondersteunt startende en ervaren ondernemers met hun exportplannen. Met informatie en advies over wat voor u interessante stappen, markten en ondersteuningsmogelijkheden zijn en hoe u deze benut. RVO werkt nauw samen met de ambassades in het buitenland. Via RVO heeft u daarmee ook toegang tot het wereldwijde ambassadenetwerk.

Kamer van Koophandel (KvK)

Oriënteert u zich nog op internationaal ondernemen? De KvK  helpt  u graag op weg met (digitale) informatie over internationaal zakendoen. De KvK is bovendien uw loket voor vragen over exportdocumenten.

Bij wie kunt u als ondernemer terecht in dit land of gebied?

In Chili liggen handels- en investeringskansen voor Nederlandse bedrijven. Het land is economisch en politiek stabiel en het vestigingsklimaat is er gunstig. Buitenlandse bedrijven gebruiken Chili vaak als hub om verdere commerciële uitbreiding in Latijns-Amerika mogelijk te maken. De Nederlandse Ambassade in Santiago de Chile zet zich in om de handels- en investeringspositie van Nederland in Chili te verstevigen.

Landbouwraad

De landbouwraad in Buenos Aires overziet het werkgebied Chili, Argentinië, Paraguay en Urugay, De contactgegevens van de landbouwraad in Buenos Aires kunt u terugvinden op de wie zijn wij pagina. Meer informatie over de werkzaamheden van de landbouwraden kunt u terugvinden op de website agroberichtenbuitenland.nl

Bij welke instanties kunt u verder nog terecht in Chili?

InvestChile is de overheidsinstantie dat Chili promoot als bestemming voor buitenlandse directe investeringen in de wereldwijde markt en de belangen verbindt van de buitenlandse investeerders met de zakelijke kansen die Chili biedt. Voor meer informatie kunt u de website van InvestChile raadplegen.

ProChile is de instelling van het Chileens Ministerie van Buitenlandse Zaken verantwoordelijk voor het bevorderen van de Chileense export, draagt bij aan de verspreiding van de buitenlandse investeringen en de bevordering van het toerisme. Voor meer informatie kunt u de website van ProChile raadplegen.

Sofofa is een Vereniging van de Chileense Industrie. Deze vereniging bestaat uit een 4000 bedrijven, 38 brancheorganisaties en 23 regionale verenigingen. Voor meer informatie kunt u de website van Sofofa raadplegen.

EuroChile is een private, non-profit organisatie opgericht door de Chileense overheid en de Europese Unie in 1992. EuroChile bevordert de economische, commerciële en technologische samenwerking tussen ondernemers en instellingen in Chili en de EU. Voor meer informatie kunt u de website van EuroChile raadplegen.

Cámara de Comercio de Santiago (CCS) is de Kamer van Koophandel van Santiago. De CCS heeft een ledenbestand bestaande uit een 1900 bedrijven. De CCS organiseert  seminars, workshops, zakelijke conferenties en zakelijke bijeenkomsten op nationaal en internationaal niveau. Voor meer informatie kunt u de website van Cámara de Comercio de Santiago raadplegen.

Sociedad Nacional de Minería (SONAMI) is een vereniging die bedrijven van middelgrote en grote mijnbouwbedrijven tot leveranciers actief in de Chileense mijnbouwsector vertegenwoordigt. U kunt de website van de Sociedad Nacional de Minería raadplegen voor meer informatie.

Corporación de Fomento a la Producción(CORFO) is de overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor de ondersteuning van het ondernemerschap, innovatie en het concurrentievermogen in Chili. U kunt meer informatie terugvinden op de website van de Corporación de Fomento a la Producción.

Cámara Maritima y Portuaria de Chile (CAMPORT)  is een vereniging gericht op de scheepsvaart, haven en maritieme sector.  U kunt meer informatie terugvinden op de website van de Cámara Maritima y Portuaria de Chile.

Afdeling Economie & Handel - Ambassade Santiago de Chile

De ambassademedewerkers staan voor u klaar. U kunt uw handelsvragen per mail stellen of een oriënterend gesprek aanvragen. De contactgegevens van de afdeling economie en handel van de Nederlandse ambassade te Santiago de Chile zijn terug te vinden op de wie zijn wij pagina. Wat de afdeling economie en handel voor u kan betekenen kunt u terugvinden op de wat doen wij pagina.