Dag van de Ondernemer | Nederlandse ondernemers in Chili

Ondernemers verdienen een dag waarop ze worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. Daarom heeft MKB-Nederland elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. Dit jaar worden de ondernemers op vrijdag 16 november in het zonnetje gezet. In het kader van de Dag van de Ondernemer, heeft de Nederlandse ambassade in Santiago de Chili een bezoek gebracht aan vier Nederlandse ondernemers. De ambassade besloot  met iedere ondernemer een kort filmpje op te nemen, zowel in het Nederlands als in het Spaans. In deze filmpjes, vroegen wij de ondernemers wanneer zij naar Chili zijn gekomen en wat zij hier voor onderneming hebben. Daarnaast overhandigden wij iedere ondernemer een bos bloemen, om hiermee onze dankbaarheid te tonen voor deze ondernemers die de stap hebben durven te zetten naar het verre Chili.

De filmpjes die zijn opgenomen, worden zowel in Chili als in Nederland op verschillende sociale media-kanalen geplaatst om hiermee meer zichtbaarheid te creëren voor deze vier ondernemingen. De ondernemers stelden ons bezoek zeer op prijs en waren uitermate vrolijk over de bos bloemen die zij ontvingen.

Wij hebben ervoor gekozen om vier ondernemingen te bezoeken die elk verschillend opereren. In het kader van deze dag bezochten wij een dierenhotel genaamd El Tulipán (De Tulp) gerund door een Nederlands/Chileens echtpaar. Het hotel beschikt over een capaciteit voor honderd honden en dertig katten. Daarna bezochten wij Under1Roof, dit bedrijf representeert en importeert verschillende Nederlandse producten waaronder Fatboy, Ixxi Design, Stapelgoed en Mr. María (Nijntje-lampen). Vervolgens bezochten wij André Luteijn, de man van de kersen, met zijn bedrijf Aurora Australis dat kersen exporteert naar Azië. Verder heeft hij een bloemenbedrijf genaamd Chilfresh, waarvan hij bijna 95% van de exportmarkt van Chili bezit. Tot slot bezochten wij El Hombre Verde (De Groene Man). Harry Terband is de eigenaar van deze onderneming. Hij is civiel ingenieur en bouwt woningen die energieneutraal zijn. Ook heeft hij zijn eigen huis gebouwd waarin hij verschillende Nederlandse technologieën gebruikte om water en energie te besparen!

Bezoek onze Facebookpagina waar de vier filmpjes te vinden zijn die door ons zijn opgenomen.