Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) opent kantoor in Toronto

Het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) heeft officieel zijn Canadese kantoor in Toronto geopend en eveneens het team uitgebreid met de nieuwe Director en Head of NFIA Canada, Jaap Slothouwer. Slothouwer versterkt daarmee het bestaande team van Director Dennis Pietersma en Assistant-Director Clayton Vergeer. Het team ondersteunt Canadese bedrijven die hun activiteiten willen uitbreiden of verplaatsen naar Nederland, een belangrijke toegangspoort tot Europa.

Hans Kuijpers, Director Investment Projects Americas & NE Asia; Anne Le Guellec, Consul-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Toronto; Jaap Slothouwer, Director & Head NFIA Canada.

De feestelijke openingsceremonie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van Canadese en Nederlandse organisaties, waaronder de Consul-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Toronto, Anne Le Guellec, die een toespraak hield en de eer had om het lint te knippen. "Waar het Consulaat de brug is tussen Canada en Nederland en de nadruk ligt op het overbrengen van Nederlandse expertise naar Canada, richt de NFIA zich op het tegenovergestelde; het ondersteunt het Canadese bedrijfsleven om te investeren en zich te vestigen in Nederland. Met succes. We zijn erg trots op het werk verricht door de NFIA en ik kijk uit naar onze verdere samenwerking om elkaars doelstellingen te versterken,” aldus Le Guellec.

Slothouwer treedt toe tot de NFIA met meer dan 15 jaar ervaring in projectmanagement, financiële dienstverlening, consulting en bedrijfsontwikkeling. Voordat hij bij NFIA kwam, werkte Slothouwer Business Transformation Director bij Vesting Finance en als consultant bij Accenture. Slothouwer heeft een master in International Business Studies van de Universiteit Maastricht en studeerde aan Wageningen University and Research en Rensselaer Polytechnic Institute.

“De Netherlands Foreign Investment Agency verwelkomt Jaap Slothouwer als hoofd van ons kantoor in Canada", aldus Henny Jacobs, Executive Director van NFIA Americas. "Het pro-business klimaat en innovatieve ecosysteem maken Nederland een ideale locatie voor veel Noord-Amerikaanse bedrijven die willen groeien en uitbreiden. Slothouwer verbetert onze internationale kennis in Canada verder en ondersteunt de belangen van huidige en toekomstige beleggers in Nederland."

NFIA Canada

Het kantoor van NFIA Canada is gevestigd in Toronto en is actief in alle Canadese provincies. Vorig jaar investeerden Noord-Amerikaanse bedrijven bijna € 122,35 miljoen in Nederland, waarmee meer dan 2.900 banen werden gecreëerd. NFIA helpt Noord-Amerikaanse bedrijven uit te breiden naar Nederland vanuit haar regionale kantoren in Atlanta, Chicago, New York, San Francisco en Toronto. Ga voor meer informatie naar: investinholland.com.