Tegemoetkoming slachtoffers WOII transporten NS

De Commissie Individuele Tegemoetkoming Slachtoffers WOII Transporten NS bracht op woensdag 26 juni 2019 haar advies uit aan de NS. De NS heeft dit advies overgenomen. U kunt vanaf 5 augustus 2019 tot 5 augustus 2020 een aanvraag indienen.

De NS heeft op 27 november 2018 de onafhankelijke commissie in het leven geroepen. Dit om, gezien het handelen van de NS tijdens de Tweede Wereldoorlog, advies uit te brengen over de vraag op welke wijze een individuele tegemoetkoming aan overlevenden en directe nabestaanden kan worden vormgegeven. De NS heeft het advies overgenomen.

Lees het advies van de Commissie Individuele Tegemoetkoming.

Job Cohen en Roger van Boxtel. Commissie Individuele Tegemoetkoming Slachtoffers Transporten NS
Beeld: ©NS / NS Beeldbank

Aanvraag indienen

De NS heeft de richtlijnen voor de individuele tegemoetkoming inmiddels gepubliceerd. U kunt vanaf 5 augustus 2019 tot 5 augustus 2020 een aanvraag indienen.

Alle informatie die nodig is voor een eventuele aanvraag is beschikbaar op de website van de Commissie Individuele Tegemoetkoming.

Zie bovendien het nieuwsbericht Tegemoetkoming slachtoffers NS transporten: aanvragen kan vanaf 5 augustus. Daarin staat ook waar u zonodig terecht kunt voor hulp bij uw aanvraag.