DigiD aanvragen in Bosnië en Herzegovina

Als Nederlander in Bosnië en Herzegovina kunt u online een DigiD aanvragen. U moet uw activeringscode daarna nog wel persoonlijk ophalen. Dit kan op een beperkt aantal ambassades. Als AOW’er in Bosnië en Herzegovina kunt u uw DigiD direct via de SVB aanvragen.

Uw DigiD vanuit het buitenland online aanvragen doet u op digid.nl. Daar leest u stap voor stap hoe u uw DigiD aanvraagt.

Activeringscode ophalen bij DigiD-balie in Nederland

Uw activeringscode ontvangt u pas nadat u zich persoonlijk bij een van de DigiD-balies meldt. Op digid.nl vindt u de lijst met DigiD-balies in Nederland.

Activeringscode ophalen bij buitenlandse DigiD-balie

Wanneer u uw activeringscode liever in het buitenland wilt ophalen, kunt u dat doen door een afspraak te maken op de volgende ambassades of consulaten:

U kunt uw DigiD-activeringscode ook ophalen bij de Nederlandse Vertegenwoordiging in Oranjestad (Aruba), Willemstad (Curaçao) of Philipsburg (Sint Maarten).

AOW’er in het buitenland

Woont u in het buitenland en ontvangt u een AOW-pensioen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? Dan geldt een uitzondering en mag u uw DigiD bij de SVB aanvragen. U hoeft dan niet speciaal naar een DigiD-balie om een activeringscode op te halen, maar regelt alles online.

DigiD verplicht?

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Uw DigiD gebruikt u om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben. U bent niet verplicht een DigiD te gebruiken, maar inmiddels werken veel overheidsorganisaties met DigiD. Bijvoorbeeld de Belastingdienst, de SVB en het UWV. Met uw DigiD kunt u gebruikmaken van hun online dienstverlening. Meer informatie over DigiD leest u op rijksoverheid.nl.