Bij wie kunt u als ondernemer terecht in Bolivia?

In Bolivia staat het ambassadenetwerk klaar voor u als ondernemer.

In het buitenland: ambassades, consulaten en handelskantoren

Het ambassadenetwerk bestaat uit:

  • ambassades in hoofdsteden
  • consulaten in economisch belangrijke steden
  • handelskantoren, de zogeheten Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in overige regio’s die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven.

De medewerkers ter plekke zijn uw ogen en oren over de hele wereld. Zij kennen de lokale markt, signaleren kansen en geven praktische tips. Bovendien kunnen de medewerkers in het buitenland soms deuren openen die anders gesloten blijven. Maak daar gebruik van.

Landbouwraden

Bent u werkzaam in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning bij zakendoen in het buitenland? In 74 landen staat het landbouwradennetwerk voor u klaar. De landbouwraden werken vanuit Nederlandse ambassades en consulaten.

Innovatie Attaché Netwerk

Op zoek naar Research & Development contacten in het buitenland? Een netwerk van Innovatie Attachés signaleert kansen en helpt de concurrentiekracht in het buitenland te versterken. De Innovatie Attachés werken ook vanuit ambassades en consulaten.

In Nederland: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in het buitenland? RVO ondersteunt startende en ervaren ondernemers met hun exportplannen. Met informatie en advies over wat voor u interessante stappen, markten en ondersteuningsmogelijkheden zijn en hoe u deze benut. RVO werkt nauw samen met de ambassades in het buitenland. Via RVO heeft u daarmee ook toegang tot het wereldwijde ambassadenetwerk.

Kamer van Koophandel (KvK)

Oriënteert u zich nog op internationaal ondernemen? De KvK  helpt  u graag op weg met (digitale) informatie over internationaal zakendoen. De KvK is bovendien uw loket voor vragen over exportdocumenten.

Bij wie kunt u als ondernemer terecht in dit land of gebied?

De Nederlandse overheid is het Nederlandse bedrijfsleven graag behulpzaam bij het betreden van de markten en het zaken doen in Bolivia. De Ambassade doet actief aan handelsbevordering, waarbij de nadruk ligt op de promotie van Nederlandse producten en diensten en het ondersteunen van het Nederlandse bedrijfsleven dat zich richt op de overdracht van kennis en technologie vanuit de topsectoren agri&food, energie, logistiek en water.

De handelsmedewerkers van de Ambassade bieden u:

  • Informatie over macro-economische ontwikkelingen;
  • Informatie over het ondernemingsklimaat en wet- en regelgeving ten aanzien van export naar de Andeslanden;
  • Contactgegevens van relevante zakelijke contacten (brancheorganisaties, agenten, matchmakers, juristen, vertalers, etc.);
  • Bemiddeling met de overheid in geval van problemen die op politiek niveau opgelost dienen te worden.

U kunt bij hen terecht voor meer informatie. Contactgegevens vindt u hier.