Bij wie kunt u als ondernemer terecht?

In België staat het ambassadenetwerk klaar voor u als ondernemer.

Het ambassadenetwerk in België bestaat uit:

  • ambassade in Brussel
  • consulaat in Antwerpen

De ambassademedewerkers ter plekke zijn uw ogen en oren over de hele wereld. Zij kennen de lokale markt, signaleren kansen en geven praktische tips. Bovendien kunnen de medewerkers in het buitenland soms deuren openen die anders gesloten blijven. Maak daar gebruik van.

Bij internationaal ondernemen is een goede voorbereiding van belang. Dat geldt ook voor buurland België. België is een federale staat, die is samengesteld uit gemeenschappen en gewesten. Door de verdeling van bevoegdheden en regelgeving over de verschillende bestuurlijke niveaus kan ondernemen complex zijn. Informeert u zich dus goed.

Lees ook de meestgestelde vragen of raadpleeg Ondernemersplein Internationaal Ondernemen.

Contact Economie & Handel
Peter Brulmans
Laura Kwakernaak
Telefoon: 00 32 2 679 17 26
E-mail: bru-ea@minbuza.nl

Contact Agrofood, Natuur en Visserij
Caroline Schauvlieger
Telefoon: 00 32 2 679 15 50
E-mail: bru-lnv@minbuza.nl

In Nederland: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in het buitenland? RVO ondersteunt startende en ervaren ondernemers met hun exportplannen. Met informatie en advies over wat voor u interessante stappen, markten en ondersteuningsmogelijkheden zijn en hoe u deze benut. RVO werkt nauw samen met de ambassades in het buitenland. Via RVO heeft u daarmee ook toegang tot het wereldwijde ambassadenetwerk.

Kamer van Koophandel (KvK)

Oriënteert u zich nog op internationaal ondernemen? De KvK  helpt  u graag op weg met (digitale) informatie over internationaal zakendoen. De KvK is bovendien uw loket voor vragen over exportdocumenten.