Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit België

Woont u in België en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Belgisch rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Belgisch rijbewijs bij de gemeente waar u woont. U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. De FOD Mobiliteit en Vervoer (informatie in het Nederlands, Engels en Frans) kan u vertellen of uw omgewisselde rijbewijs geldig is en of u deze kunt omruilen voor een Belgisch rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Wat heb ik nodig?

Is uw Nederlandse rijbewijs al verlopen, kwijt of gestolen? Dan heeft u voor het aanvragen van een Belgisch rijbewijs een echtheidsverklaring van de RDW nodig. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het rijbewijsregister. Op de website van de RDW leest u hoe u een echtheidsverklaring aanvraagt. Dit kost geld. Na uw betaling ontvangt u de echtheidsverklaring via de post op uw adres. De verklaring is in het Engels. U hoeft het niet te laten vertalen.

Uw Belgische rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig