04 mei Nationale herdenking 4 mei

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Brits militair ereveld van de begraafplaats van Evere

Jaarlijks vindt op 4 mei de Nationale Dodenherdenking plaats. Nederland herdenkt zijn slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Deze traditie wordt ook door de Nederlandse ambassades in het buitenland uitgedragen indien zich Nederlandse oorlogsgraven bevinden in het gastland.

In het kader van deze Nationale Dodenherdenking zal ambassadeur Maryem van den Heuvel op vrijdag 4 mei a.s. op het Britse militaire ereveld van de begraafplaats in Evere een korte herdenkingsplechtigheid leiden ter nagedachtenis van de aldaar begraven Nederlandse militairen.

Na een korte toespraak en een voordracht door enkele leerlingen van de Prinses Julianaschool zal de ambassadeur een krans neerleggen bij het monument. Vervolgens wordt één minuut stilte in acht genomen waarna de Last Post gespeeld wordt. De plechtigheid wordt afgesloten met een rondgang langs alle negen oorlogsgraven waar bloemen worden neergelegd.

U bent van harte welkom om de plechtigheid bij te wonen in welk geval u wordt verzocht om uiterlijk 11u45 uur bij het monument op het Britse ereveld aanwezig te zijn.

Adres: Kerkhof van Brussellaan, 1140 Evere.

Graag aanmelden vóór 24 april aanstaande via bru-ppc@minubuza.nl.

De foto's zijn te vinden via deze link: https://myalbum.com/album/gtdxDGd05dTB