DigiD aanvragen in Australië

Als Nederlander in Australië kunt u online een DigiD aanvragen. U moet uw activeringscode daarna nog wel persoonlijk ophalen. Dit kan op het consulaat-generaal in Sydney. Als AOW’er in Australië kunt u uw DigiD direct via de SVB aanvragen.

Uw DigiD vanuit het buitenland online aanvragen doet u op digid.nl. Daar leest u stap voor stap hoe u uw DigiD aanvraagt.

Activeringscode ophalen bij DigiD-balie in Nederland

Uw activeringscode ontvangt u pas nadat u zich persoonlijk bij een van de DigiD-balies meldt. Op digid.nl vindt u de lijst met DigiD-balies in Nederland.

AOW’er in het buitenland

Woont u in het buitenland en ontvangt u een AOW-pensioen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? Dan geldt een uitzondering en mag u uw DigiD bij de SVB aanvragen. U hoeft dan niet speciaal naar een DigiD-balie om een activeringscode op te halen, maar regelt alles online.

DigiD verplicht?

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Uw DigiD gebruikt u om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben. U bent niet verplicht een DigiD te gebruiken, maar inmiddels werken veel overheidsorganisaties met DigiD. Bijvoorbeeld de Belastingdienst, de SVB en het UWV. Met uw DigiD kunt u gebruikmaken van hun online dienstverlening. Meer informatie over DigiD leest u op rijksoverheid.nl.

DigiD aanvragen in dit land of gebied

DigiD aanvragen in Australië

Voordat u - via het afspraaksysteem op deze website - een afspraak maakt bij de consulaire afdeling voor het ophalen van uw DigiD-activeringscode, moet u het DigiD- aanvraagproces doorlopen hebben.

U ontvangt bij dit aanvraagproces een baliecode die 30 dagen geldig is. Wij wijzen er in dit verband ook op dat een mogelijke wachttijd bij de consulaire afdeling in Sydney van meer dan 30 dagen geen reden is om een spoedaanvraag te doen. Uw baliecode is dan op het moment van uw afspraak weliswaar verlopen maar u kunt te allen tijde – bijvoorbeeld de dag voor uw afspraak bij de consulaire afdeling in Sydney–  een tweede, nieuwe baliecode aanvragen. Hiermee kunt u evengoed het proces voor uw DigiD-activeringscode afronden.