Nederlandse gemeenschap in Argentinië

De Nederlandse kolonie in Argentinië telt naar schatting 2.000 personen, waarvan ca. 1.500 in de provincie Buenos Aires zijn gevestigd. Nabij het stadje Tres Arroyos, gelegen in het zuiden van de provincie Buenos Aires, bevindt zich een Nederlandse kolonie, die al sinds 1882 bestaat. In deze stad is een honorair consulaat gevestigd. Tevens is er honorair consulaat in Rosario de Santa Fe.

Net aangekomen?

Indien u voor langere tijd in Argentinië zult verblijven, kunt u zich vrijwillig laten registreren. Kijk hier meer informatie.

Nederlandse organisaties in Argentinië

De Nederlandse Vereniging

De Nederlandse Vereniging organiseert ieder jaar verschillende vaste evenementen zoals een Koningsdagfeest en Sinterklaas voor de kleintjes. Daarnaast biedt zij activiteiten aan zoals de maandelijkse Nederlandse borrel (zie onder), museumbezoeken, lezingen en uitstapjes. Voorzitter van de Nederlandse Vereniging is de heer André Das. Klik hier voor meer informatie of stuur een e-mail naar nedverarg@gmail.com.

Iedere eerste woensdag (vanaf circa 21.30 uur) van de maand wordt in de Van Koning Bar in de buurt “Las Cañitas” (Báez 325, Buenos Aires) een Nederlandse borrel georganiseerd. Iedereen die graag Nederlanders wil ontmoeten is van harte welkom in deze typisch Nederlandse kroeg.

Nederlands-Argentijnse Kamer van Koophandel (Cámara de Comercio Argentino-Holandesa)

Asociación Holandesa de Beneficencia (AHB)

De AHB in een non-profit organisatie die op sociaal en economisch vlak ondersteuning verleent aan Nederlanders die in Argentinië wonen en daar behoefte aan hebben. Klik hier voor meer informatie of bezoek de Facebookpagina van AHB. Eventuele correspondentie kan worden gericht aan info@ahbarg.org.ar.