Nederlands onderwijs in Argentinië

Ontdek de mogelijkheden om Nederlands onderwijs te volgen in Argentinië.

Basis- en voortgezet onderwijs in het buitenland

Wanneer u in het buitenland verblijft, heeft uw kind (afhankelijk van het land) een aantal mogelijkheden:

  • lokale school
  • internationale (of Europese) school
  • Nederlandstalige school

Op rijksoverheid.nl leest u meer over de verschillende onderwijsmogelijkheden in het buitenland.

Scholenzoeker Nederlandstalig onderwijs

De Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) ondersteunt en subsidieert het Nederlandstalige onderwijs in het buitenland. Met de scholenzoeker van de NOB vindt u waar (en in welke vorm) Nederlands onderwijs mogelijk is.

Nederlands onderwijs in dit land of gebied

Nederlandse school in Buenos Aires

De Nederlandse NTC-school De Knikkers verzorgt sinds 2006 Nederlands taal- en cultuuronderwijs voor kinderen van 2.5 tot 18 jaar. De lessen worden op verschillende locaties in en buiten de stad gegeven: op dinsdag in San Telmo, op woensdag in Martinez, op donderdag in Olivos en op vrijdag in Caballito. Daarnaast worden er regelmatig in het weekend culturele dagen georganiseerd op basis van een bepaald thema dat met Nederland of België te maken heeft. Ook is er elk jaar een tweedaags schoolkamp. De school wordt erkend door het Ministerie van Onderwijs en volgt de richtlijnen van de stichting NOB (Nederlands Onderwijs Buitenland). Het onderwijs wordt verzorgd door Nederlandse leerkrachten en onderwijsassistenten. 

Voor informatie en inschrijving kunt u contact opnemen met het schoolbestuur via e-mailadres: deknikkers.info@gmail.com, of bezoek de website van de school.

©De Knikkers

Nederlandse les voor buitenlanders

Voor meer informatie over Nederlandse les voor buitenlanders in Argentinië kunt u terecht bij de Nederlands-Argentijnse Kamer van Koophandel te Buenos Aires.