Werken in Afghanistan

Gaat u in Afghanistan werken? Controleer dan of u een visum of werkvergunning nodig heeft. En naar de gevolgen van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Wel of geen visum of werkvergunning nodig?

U heeft als Nederlander geen visum of werkvergunning nodig als u in een ander EU-land werkt. In de overige Europese landen is dit wel verplicht, maar over het algemeen gemakkelijk te regelen. Voor landen buiten Europa kan een aanvraag veel tijd kosten en ingewikkeld of duur zijn.

Visum of werkvergunning aanvragen

Informatie over werkvergunning en visumaanvraag krijgt u bij de ambassade of het consulaat van uw bestemmingsland. Contactgegevens van de dichtstbijzijnde vertegenwoordiging (meestal in Den Haag of Brussel) vindt u op rijksoverheid.nl.

Werkloos, ziek of arbeidsongeschikt in het buitenland

Op uwv.nl leest u wat de gevolgen zijn wanneer u in het buitenland werkloos, ziek of arbeidsongeschikt raakt.

Werken in dit land of gebied

Er is geen extra informatie.

Vanwege de veiligheidssituatie is ondernemen in Afghanistan lastig. Er geldt een negatief reisadvies voor Afghanistan. Bent u toch van plan om in Afghanistan te reizen of zaken te doen, dan adviseren wij u zich te registreren via de 24/7 BZ Informatieservice. Als u wel van plan bent te ondernemen in Afghanistan, dan kunt u contact opnemen met de ambassade in Kaboel via KAB@minbuza.nl.