Rijbewijs geldig in Afghanistan

Wilt u in Afghanistan de weg op? Controleer dan of u naast uw Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Rijbewijs geldig in het buitenland?

Met een geldig Nederlands rijbewijs mag u in alle EU-landen rijden. Ook in Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is uw rijbewijs geldig.

Buiten de EU heeft u soms een internationaal rijbewijs nodig. De landen waar een internationaal rijbewijs verplicht is, vindt u op de website van de ANWB. Daar leest u ook hoe u een internationaal rijbewijs bestelt.

Gaat u voor een langere periode naar het buitenland? Dan gelden soms andere regels. Meer informatie vindt u op rijksoverheid.nl.

Rijbewijs gestolen/kwijt in het buitenland

Is uw Nederlandse rijbewijs in het buitenland gestolen of bent u het kwijtgeraakt? Op de website van de RDW leest u hoe u na diefstal of verlies een nieuw rijbewijs aanvraagt.

Rijbewijs geldig in dit land of gebied?

Er is geen extra informatie.

Vanwege de veiligheidssituatie is ondernemen in Afghanistan lastig. Er geldt een negatief reisadvies voor Afghanistan. Bent u toch van plan om in Afghanistan te reizen of zaken te doen, dan adviseren wij u zich te registreren via de 24/7 BZ Informatieservice. Als u wel van plan bent te ondernemen in Afghanistan, dan kunt u contact opnemen met de ambassade in Kaboel via KAB@minbuza.nl.