Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Zweden

De overheid van Zweden neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de mees gestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Zweden.

Laatste update: 21 maart 2020 10:21

Hulp gestrande reizigers

Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is het reisadvies van Zweden?

Het advies is dat alleen noodzakelijke reizen naar Zweden mogen plaatsvinden.

Ik ben nu in Zweden of maak een tussenstop in Zweden. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Vooralsnog zijn er nog mogelijkheden om terug te keren per vlucht, boot, trein of over de weg. Echter, de mogelijkheden verminderen dagelijks. Bekijk daarom hoe u zo snel mogelijk kunt terugkeren naar Nederland.

Ook adviseren de Zweedse autoriteiten om binnenlandse reizen zoveel mogelijk te beperken om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Ik woon in Zweden. Kan ik daar nog terug naar toe?

De autoriteiten hebben aangegeven dat buitenlanders die in Zweden wonen in principe kunnen terugkeren naar huis.

Gaat er nog vliegverkeer naar Zweden?

Ja, maar dit wordt steeds beperkter.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Zweden wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in Zweden bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u Zweden verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Meer informatie

Crisisinformatie van de Zweedse autoriteiten wordt gecommuniceerd via de website: Krisinformation.