Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Uruguay

De overheid in Uruguay neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Uruguay.

Update: 7 juli 2020, 14:00

Wat is de actuele situatie in Uruguay?

Uruguay heeft voor onbepaalde tijd de grenzen gesloten voor binnenkomende reizigers. Uruguayaanse reizigers mogen beperkt terugkomen vanuit het buitenland.

Bijna alle commerciële vluchten van en naar Europa zijn opgeschort. Er vinden nog met regelmaat vluchten plaats naar Sao Paolo. Bij uitzondering worden nog enkele repatriëringsvluchten toegestaan. Informeer naar de mogelijkheden bij uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij /luchtvaartmaatschappij.

Is vertrek (nog) niet mogelijk, zoek dan naar mogelijkheden voor passend verblijf in Uruguay.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Welke maatregelen neemt Uruguay?

Uruguay heeft de regels versoepeld. Mensen mogen naar buiten en zijn niet niet verplicht om een mondkapje te dragen. Dit wordt wel aanbevolen. Inmiddels worden commerciële activiteiten in uiteenlopende sectoren weer beperkt hervat.

In de provincies van Uruguay zijn de regels inmiddels ook versoepeld en gaan er meer winkels open. Informeer bij de lokale, provinciale autoriteiten wat precies toegestaan is en wat niet.

Ik ben nu in Uruguay of maak een tussenstop in Uruguay. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Bij uitzondering worden nog enkele repatriëringsvluchten naar Europa toegestaan. Als u een geldig ticket heeft voor de terugreis naar Nederland of elders in Europa, dan is het toegestaan naar de internationale luchthaven te gaan.

Ik woon in Uruguay. Kan ik daar nog terug naar toe?

Uruguay heeft voor onbepaalde tijd de grenzen gesloten voor binnenkomende reizigers. Beperkt mogen Uruguayaanse burgers en inwoners het land inreizen. Mensen die in Uruguay aankomen, dienen veertien dagen in thuisquarantaine te verblijven.

Gaat er nog vliegverkeer naar Uruguay?

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Uruguay wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.