Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Trinidad en Tobago

De overheid van Trinidag en Tobago neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Trinidad en Tobago.

Update: 1 mei 2020, 21:45

Wat is de huidige situatie in Trinidad & Tobago?

Vanaf 17 maart 00:00 pm worden alleen personen met de Trinidadiaanse nationaliteit toegelaten in Trinidad & Tobago. Deze maatregel is in ieder geval tot 31 maart 2020 van kracht. Deze en andere maatregelen hebben te maken met de uitbraak van het virus Covid-19.

Ik ben nu in Trinidad & Tobago of maak een tussenstop in Trinidad & Tobago kan ik nog wel terug naar Nederland?

Op dit moment zijn er nog vluchten naar Europa (voornamelijk naar het Verenigd Koninkrijk), maar niet direct naar Amsterdam.

U wordt aangeraden om na te gaan of verblijf nog noodzakelijk is en of er mogelijkheden zijn te vertrekken. Neem contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij /luchtvaartmaatschappij.

Ik woon in Trinidad & Tobago, kan ik daar nog terug naar toe?

Alleen personen met de Trinidadiaanse nationaliteit en buitenlanders met een vaste verblijfsvergunning worden toegelaten tot Trinidad & Tobago. Deze maatregel is in ieder geval tot 31 maart 2020 van kracht.

Gaat er nog vliegverkeer naar Trinidad & Tobago?

Er is nog vliegverkeer naar Trinidad & Tobago, maar dit kan snel veranderen. De SLM vliegt tijdelijk niet meer tussen Trinidad & Tobago en Curaçao.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Trinidad en Tobago wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.