Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Tadzjikistan

De Tadzjiekse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Tadzjikistan.

Update: 17 maart 2020 - 12:15

Hulp gestrande reizigers

Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is het reisadvies voor Tadzjikistan?

Reis alleen naar Tadzjikistan als het noodzakelijk is. De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Hieronder leest u de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze maatregelen.

Waarom is het reisadvies voor Tadzjikistan gewijzigd ?

De Tadzjiekse overheid neemt verschillende maatregelen om het risico op de verspreiding van het COVID-19 virus te verkleinen. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Het kan beperkingen opleveren voor het in- en uitreizen en het dagelijkse leven.

Ik ben nu in Tadzjikistan of maak een tussenstop in Tadzjikistan kan ik nog wel terug naar Nederland?

Er zijn op dit moment geen beperkingen voor buitenlanders om het land te verlaten.

Ik woon in Tadzjikistan. Kan ik daar nog terug naar toe?

Tadzjiekse burgers kunnen terugkeren naar Tadzjikistan. Er is op dit moment geen inreisverbod. Wel kunnen buitenlanders die China, Zuid-Korea, Japan, Iran of Afghanistan hebben bezocht in de afgelopen 30 dagen worden verplicht tot ziekenhuis- of thuisquarantaine voor 14 dagen.

Gaat er nog vliegverkeer naar Tadzjikistan?

Er zijn maatschappijen die op Tadzjikistan vliegen, meestal met een afgeschaald vluchtschema. Er zijn ook maatschappijen die tijdelijk zijn gestopt met het vliegen op Tadzjikistan. Neem voor meer informatie contact op met uw luchtvaartmaatschappij.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Tadzjikistan wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.