Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Tadzjikistan

De Tadzjiekse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Tadzjikistan.

Update: 07 juli 2020, 15:20

Wat is de actuele situatie in Tadzjikistan?

De Tadzjiekse overheid neemt verschillende maatregelen om het risico op de verspreiding van het COVID-19 virus te verkleinen. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Het kan beperkingen opleveren voor het in- en uitreizen en het dagelijkse leven.

Ik ben nu in Tadzjikistan of maak een tussenstop in Tadzjikistan kan ik nog wel terug naar Nederland?

Er zijn op dit moment geen beperkingen voor buitenlanders om het land te verlaten.

Ik woon in Tadzjikistan. Kan ik daar nog terug naar toe?

Tadzjiekse burgers kunnen terugkeren naar Tadzjikistan. Er zijn beperkingen voor buitenlanders om het land in te reizen.

Gaat er nog vliegverkeer naar Tadzjikistan?

Er zijn maatschappijen die op Tadzjikistan vliegen, meestal met een afgeschaald vluchtschema. Er zijn ook maatschappijen die tijdelijk zijn gestopt met het vliegen op Tadzjikistan. Neem voor meer informatie contact op met uw luchtvaartmaatschappij.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Tadzjikistan wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.