Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Suriname

De Surinaamse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Suriname.

Update 17 maart 2020 - 20:50

Hulp gestrande reizigers

Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is het reisadvies van Suriname?

Het is op dit moment niet meer mogelijk om naar Suriname te reizen.

Waarom is het reisadvies gewijzigd?

Vanwege maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus. Alle vluchten van en naar Suriname zijn vanaf afgelopen zaterdag geannuleerd. De luchtvaartmaatschappijen halen alleen nog niet-ingezetenen van Suriname op. Neemt u contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor de laatste informatie. De laatste repatriëringsvlucht van KLM naar Nederland staat gepland voor 28 maart.

Ik ben nu in Guyana of maak een tussenstop in Paramaribo, kan ik nog wel terug naar Nederland?

Nee, vanwege het inreisverbod in Suriname is het niet mogelijk via Suriname naar Nederland te reizen.

Ik woon in Paramaribo. Kan ik daar nog terug naar toe?

Nee, het is tot nader order niet mogelijk naar Paramaribo te vliegen vanwege een inreisverbod en vliegverbod voor 30 dagen.

Gaat er nog vliegverkeer naar Paramaribo?

Nee. Er gaan alleen nog vluchten van luchtvaartmaatschappijen om niet-ingezetenen van Suriname op te halen. Neem contact op met uw reiorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

Voor de meest actuele wijzigingen heeft Suriname een website met actuele informatie geopend, ook voor reizigers.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Suriname wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.