Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Sri Lanka

De Sri Lankaanse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Sri Lanka.

Update: 28 juni 2020, 12:30 uur

Wat is de actuele situatie in Sri Lanka?

Visa

Visa die aflopen voor 11 juli of zijn afgelopen sinds 7 maart, dienen zo snel mogelijk maar uiterlijk voor 11 juli 2020 te worden verlengd. Om het visum te verkrijgen en de kosten hiervan te voldoen moet u z.s.m. een afspraak maken via deze website. Voor visa die zijn verlopen tussen 7 maart en 11 juli zullen geen kosten voor ‘overstay’ in rekening worden gebracht. Mocht u voor 11 juli het land verlaten dan kunt u de ‘visa fee’ ook op het vliegveld voldoen. Nieuwe visumaanvragen worden niet in behandeling genomen.

Kan ik naar Sri Lanka reizen?

In Sri Lanka geldt momenteel een inreisverbod. Sri Lanka heeft aangekondigd vanaf 1 augustus 2020 weer reizigers toe te laten, onder strenge maatregelen. Het Nederlandse reisadvies voor Sri Lanka blijft voorlopig oranje, wat inhoudt dat alle niet noodzakelijk reizen (waaronder vakanties) worden afgeraden.

Blijf op de hoogte vande actuele situatie via:

Ik ben nu in Sri Lanka of maak een tussenstop in Sri Lanka. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Het vliegverkeer vanaf Colombo naar Europa is beperkt. Op dit moment hebben verschillende luchtvaartmaatschappijen besloten hun vluchten te hervatten. Houd er rekening mee dat er altijd een transit nodig is en dat u in het bezit dient te zijn van een aansluitende vlucht naar Amsterdam.

Bekijk de laatste informatie over wijzigingen in het internationale luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Ik woon in Sri Lanka. Kan ik daar nog terug naar toe?

Op dit moment geldt een inreisverbod.

Gaat er nog vliegverkeer naar Sri Lanka?

Op dit moment geldt een inreisverbod.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Sri Lanka wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor actuele informatie verwijzen we u ook naar de Facebookpagina van de Nederlandse ambassade in Colombo.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.