Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Soedan

De Soedanese overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Soedan.

Update: 25 maart 2020 - 22:31

Hulp gestrande reizigers

Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is de actuele situatie in Soedan?

Het is op dit moment niet meer mogelijk om naar Soedan te reizen. De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het Coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Op dit moment is het internationale vliegverkeer stilgelegd met uitzondering van humanitaire en cargo vluchten.

De medische zorg in Soedan is beperkt. De testfaciliteiten voor het Coronavirus zijn zeer gelimiteerd waardoor het reële aantal besmettingen onduidelijk is.

Kan ik vanuit Soedan terug naar Nederland?

Nee, er is geen internationaal burger luchtvaart verkeer mogelijk i.v.m. het vliegverbod in Soedan (met uitzondering van humanitaire en cargo vluchten).

Wat moet ik doen in het geval van nood?

Indien u zich in het buitenland in een noodsituatie verkeert, verwijzen wij u graag door naar het 24/7 BZ Contact Center dat 24 uur per dag bereikbaar is op ‪+31 247 247 247.

Ook adviseren we u om de Facebookpagina van de Nederlandse ambassade in Soedan in de gaten te houden.

Hoe blijf ik op de hoogte van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Soedan wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.