Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Servië

De Servische overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Servië.

Laatste update: 21 maart 2020 09:51

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in het buitenland en zoekt u hulp? Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Waarom is het reisadvies gewijzigd?

De Servische regering heeft op 19 maart 2020 opnieuw verdere noodmaatregelen afgekondigd en de grenzen zijn gesloten.

Wat is het reisadvies van Servië?

U wordt aangeraden op dit moment niet naar Servië te reizen.

Ik ben nu in Servië of maak een tussenstop in Servië. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

In principe is het niet mogelijk om naar Nederland te gaan over land. Ook de vluchtverbindingen naar Nederland zijn opgeschort. Mocht vertrek dus niet mogelijk zijn, dan adviseren wij u om een passende oplossing te zoeken voor verder verblijf in het buitenland, eventueel in overleg met uw reisorganisatie.

Ik woon in Servië. Kan ik daar nog terug naar toe?

Personen met de Nederlandse nationaliteit worden Servië niet binnengelaten op dit moment.

Gaat er nog vliegverkeer naar Servië?

In principe gaan geen vluchten van en naar Servië.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Servië wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.