Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Senegal

De Senegalese overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Senegal.

17 maart 2020, 18:00

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in het buitenland en zoekt u hulp? Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is de huidige situatie in Senegal?

Vluchten naar en van Europa, waaronder Nederland, worden nog niet geweerd. Maar dit kan afhankelijk van de ontwikkelingen snel veranderen.

Neem contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij /luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Houd er rekening mee dat de medische voorzieningen in Senegal in algemene zin beperkt zijn en dat er weinig mogelijkheden zijn voor quarantaine-opvang van coronapatiënten.

Ik ben nu in Senegal of maak een tussenstop in Senegal. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Vluchten naar en van Europa, waaronder Nederland, worden nog niet geweerd. Maar dit kan afhankelijk van de ontwikkelingen snel veranderen. U wordt aangeraden na te gaan of er mogelijkheden zijn te vertrekken. Neem contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij/luchtvaartmaatschappij. Is vertrek niet mogelijk, zoek dan naar mogelijkheden voor passend verblijf in Senegal.

Ik woon in Senegal. Kan ik nog terugreizen?

Voor Senegal geldt nog geen vliegverbod. Let op: of u welkom bent, hangt mede af van de landen of regio’s waar u in de afgelopen weken was. Check alstublieft de actuele informatie op de websites van de luchtvaartmaatschappijen waarmee u vliegt.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Senegal wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.