Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Senegal

De Senegalese overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Senegal.

Update: 4 juni 2020, 15:05

Wat is de huidige situatie in Senegal?

Senegal heeft zijn landgrenzen gesloten en er geldt een vliegverbod voor commerciële vluchten van en naar Sengal. Er worden mogelijk wel speciale repatriëringsvluchten georganiseerd om gestrande reizigers van Senegal terug te laten keren naar Europa en vice versa. 

Neem contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij /luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Houd er rekening mee dat de medische voorzieningen in Senegal in algemene zin beperkt zijn en dat er weinig mogelijkheden zijn voor quarantaine-opvang van coronapatiënten.

Lees ook de informatie van de overheid van Senegal.

Ik ben nu in Senegal of maak een tussenstop in Senegal. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Er zijn momenteel nog bijna wekelijks Air France vluchten van Dakar naar Parijs. Dit zijn speciale repatriëringsvluchten en deze zitten nagenoeg altijd vol. Indien u een reservering wil maken voor een dergelijke vlucht verwijzen wij u naar het lokale Air France agentschap.

Is vertrek niet mogelijk, zoek dan naar mogelijkheden voor passend verblijf in Senegal.

Ik woon in Senegal. Kan ik nog terugreizen?

De repatriëringsinitiatieven van de diverse Ambassades zijn primair gericht op het repatriëren van reizigers die geen vaste woon of verblijfplaats hebben in Senegal.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Lees de corona-informatie van de Senegalese overheid.

Alle Nederlanders in Senegal wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.