Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Polen

De Poolse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Polen.

18 maart 2020

Hulp gestrande reizigers

Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is het laatste reisadvies voor Polen?

Het reisadvies voor Polen wordt zoveel mogelijk up-to-date gehouden.

Waarom is het reisadvies voor Polen gewijzigd?

Het reisadvies is gewijzigd op basis van de maatregelen van de Poolse autoriteiten om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Op de website van de Poolse overheid vindt u actuele informatie, aanbevelingen en maatregelen rond het coronavirus.

Ik ben nu in Polen of maak een tussenstop in Polen. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Op de website van de Poolse overheid is informatie toegevoegd over reizen van/naar Polen. Daar staat ook informatie ver het verlaten van Polen.

Nederland heeft op 17 maart 2020 nieuwe maatregelen aangekondigd die betrekking hebben op reizen vanuit en naar Nederland.

Ik woon in Polen. Kan ik nog terugkeren?

Op de website van de Poolse overheid staat informatie over reizen van/naar Polen. Er staat ook vermeld wie er tot Polen worden toegelaten, welke sanitaire maatregelen aan de grenzen zijn getroffen en voor wie bij binnenkomst een uitzondering wordt gemaakt op de verplichte quarantaineperiode van 14 dagen.

Op de website van de Poolse Grenswacht (https://www.strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/) vindt u de meest actuele informatie over de grensovergangen over land. Deze informatie is alleen in het Pools beschikbaar.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Polen wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.