Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Paraguay

De overheid in Paraguay neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Paraguay.

Update: 9 juli 2020, 14:00

Wat is de actuele situatie in Paraguay?

Paraguay heeft voor onbepaalde tijd de grenzen gesloten voor binnenkomende reizigers. Beperkt mogen Paraguayaanse reizigers terugkomen vanuit het buitenland als het gaat om repatriëringen, gecoördineerd met de lokale autoriteiten.

Alle commerciële vluchten van en naar Europa zijn opgeschort. Bij uitzondering worden nog enkele repatriëringsvluchten toegestaan. Informeer naar de mogelijkheden bij uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij /luchtvaartmaatschappij.

Is vertrek (nog) niet mogelijk, zoek dan naar mogelijkheden voor passend verblijf in Paraguay.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Welke maatregelen treft Paraguay?

Fase 3 van de ‘intelligente quarantaine’ is ingegaan, waarbij sommige commerciële, sociale en culturele activiteiten weer beperkt worden hervat. Fase 3 loopt tot 19 juli 2020. Dan zal weer worden bekeken of de ’intelligente quarantaine’ kan worden versoepeld.

Mensen boven de 60 jaar of met gezondheidsproblemen, zwangere vrouwen en kinderen wordt aangeraden binnen te blijven. Daarbij is het verplicht om een mondkapje te dragen. De provinciale en lokale politie, evenals het leger moeten ervoor zorgen dat de regels gerespecteerd worden.

Lees hier meer informatie over de intelligente quarantaine in Paraguay (informatie in het Spaans).

Ik ben nu in Paraguay of maak een tussenstop in Paraguay. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Als u een geldig ticket heeft voor een repatriëringsvlucht naar Nederland of elders in Europa, dan is het toegestaan naar de internationale luchthaven te gaan. Alleen als u vanuit het binnenland reist, is het nodig om een reisautorisatie te regelen.

Ik woon in Paraguay Kan ik daar nog terug naar toe?

Paraguay heeft de grenzen gesloten voor binnenkomende reizigers voor onbepaalde tijd.  Soms vinden er repatriëringen plaats in strikte coördinatie met de Paraguayaanse autoriteiten, waaronder Buitenlandse Zaken.

Gaat er nog vliegverkeer naar Paraguay?

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.