Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Oezbekistan

De Oezbeekse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Oezbekistan.

Update: 1 mei 2020, 20:45

Waarom is het reisadvies van Oezbekistan gewijzigd ?

Het reisadvies is gewijzigd omdat de afgelopen dagen de situatie in Oezbekistan drastisch is veranderd. Al het openbaar vervoer is stil gelegd, alleen voedsel winkels en apotheken zijn open en bewoners wordt aangeraden om thuis te blijven. Voor een overzicht van restricties kijk op: http://coronavirus.uz/ru (Oezbeeks en Russisch).

Ik ben nu in Oezbekistan of maak een tussenstop in Oezbekistan. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Terugkeer naar Nederland is op dit moment moeilijk, aangezien er nog maar sporadisch vluchten het land uit gaan. Dit zijn speciale charter reizen om gestrande buitenlanders het land uit te krijgen.

Ik woon in Oezbekistan. Kan ik daar nog terug naar toe?

De regering van Oezbekistan organiseert soms speciale charter reizen om gestrande Oezbeken uit het buitenland terug te halen. De ambassade of het consulaat van Oezbekistan het dichtst bij u in de buurt kan u hierover informeren.

Gaat er nog vliegverkeer naar Oezbekistan?

Ja, maar alleen speciale vluchten om Oezbeken te repatriëren en buitenlanders naar huis te vliegen.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Oezbekistan wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.