Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Nicaragua

De overheid van Nicaragua neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de mees gestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Nicragua.

Update: 1 mei 2020, 20:45

Wat is de actuele situatie in Nicaragua?

Het wordt momenteel sterk ontraden naar Nicaragua te reizen.

De Nicaraguaanse overheid heeft op het moment weinig maatregelen genomen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Ook lijkt de overheid slecht voorbereid op een dergelijke crisis. Bovendien is het lastig is om Nicaragua te verlaten. Er zijn geen commerciële vluchten meer van en naar Nicaragua. Ook laten Costa Rica en Honduras, de twee buurlanden, geen mensen meer binnen over land vanuit Nicaragua.

Ik ben nu in Nicaragua of maak een tussenstop in Nicaragua, kan ik nog wel terug naar Nederland?

Er is op dit moment geen in- en uitreisverbod in Nicaragua. Dit kan op elk moment veranderen. Er zijn op dit moment geen commerciële vluchten van en naar Nicaragua.

Mocht u Nicaragua voorlopig niet kunnen verlaten, zoek dan veilig onderdak. U bent hier zelf voor verantwoordelijk. Houd hierbij rekening met het reisadvies voor Nicaragua en volg de aanwijzingen van de autoriteiten van de Nicaraguaanse autoriteiten op. Ook kunt u eventueel contact hierover zoeken met uw reisorganisatie.

Ik woon in Nicaragua. Kan ik daar nog terug naar toe?

Op dit moment raden wij u aan om niet naar Nicaragua toe te reizen.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Nicaragua wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Door u aan te melden voor de informatieservice krijgt u een e-mail bij een aanpassing van het reisadvies, krijgt u sms bij een (dreigende) crisis, weet dat ambassade dat u in het land bent en kan u extra informatie ontvangen van de ambassade, bijvoorbeeld over consulaire dienstverlening.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Houd u verder a.u.b. onze Facebook-pagina  (Embajada de los Paises Bajos en Costa Rica) in de gaten, hier publiceren wij alle belangrijke updates over de situatie.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.