Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Namibië

De overheid van Namibië neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de mees gestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Namibië.

Update: 9 juni 2020, 11:02

Wat is de huidige situatie in Namibië?

Namibiërs hebben toestemming nodig om het land te verlaten, en moeten na terugkeer in zelfquarantaine. Inwoners van de Schengenstaten mogen Namibië verlaten maar niet inreizen. De overheid adviseert om zo min mogelijk te reizen. Het luchtruim wordt vooralsnog alleen onder strenge voorwaarden geopend voor overvlucht, humanitaire hulp en medische- en evacuatievluchten. Er is geen sprake meer van een binnenlandse lock-down, behalve voor Walvis bay t/m 8 juni.

Ik ben nu in Namibië of maak een tussenstop in Zuid-Afrika kan ik nog wel terug naar Nederland?

Van tijd tot tijd organiseren luchtaartmaatschappijen incidentele repatriatiëringsvluchten. Neem contact op met het consulaat in Windhoek voor meer informatie.

Zuid-Afrika heeft haar grenzen voor personenverkeer gesloten.

Ik woon in Namibië. Kan ik daar nog terug naartoe?

Alleen Namibiërs, Namibiërs met twee nationaliteiten en als u een permanente verblijfsvergunning heeft, kunnen naar Namibië toe. Bij binnenkomst moeten deze personen verplicht in quarantaine op eigen kosten.

Gaat er nog vliegverkeer naar Namibië?

Vanuit Zuid-Afrika, Botswana, Zambia, Zimbabwe gaat er geen vliegverkeer meer naar Namibië.

Bekijk de mededelingen op de KLM-website voor de meest actuele situatie.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Namibië wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.