Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Monaco

De Monegaskische overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Monaco.

Update: 7 mei 2020, 15:40

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in het buitenland en zoekt u hulp? Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is de actuele situatie in Monaco?

Er is nog slechts  1  Corona-geval bekend in Monaco.
De lockdownmaatregelen zijn per 6 mei j.l. opgeheven: De ingestelde avondklok is opgeheven en de winkels zijn heropend.
Horeca-gelegenheden zijn nog gesloten.

Ondanks het opheffen van de lockdown gelden er nog zeer stricte maatregelen en het dragen van mondkapjes is verplicht in winkels, in het openbaar vervoer en in publieke ruimten.

Ik ben nu in Monaco. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Met een verklaring (attestation) kunt u in principe terugreizen naar Nederland. Er is slechts beperkt internationaal vliegverkeer en treinverkeer mogelijk.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Wat te doen wanneer mijn vlucht naar Nederland wordt geannuleerd?

Neem contact op met de reisorganisatie. Het is momenteel ook mogelijk over land (via Frankrijk en België) terug te reizen naar Nederland.

Ik woon in Monaco. Kan ik daar nog terug naar toe?

Als inwoner van Monaco kunt u met een verklaring (attestation) en een identiteitsbewijs terugreizen naar uw woonplaats.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Monaco wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Kijk ook op de veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.