Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Mauritius

De overheid in Mauritius neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen.

Lees ook het reisadvies voor Mauritius.

Update: 25 juni 2020, 14.30 

Wat zijn de laatste ontwikkelingen in Mauritius?

Na een opwaartse trend van het aantal COVID-19 besmettingen in maart, lijkt de situatie nu onder controle. De Mauritiaanse Minister-President kondigde op 12 juni aan dat Mauritius sinds 47 dagen geen bevestigde gevallen van COVID-19 meer heeft. Ook sindsdien zijn er geen nieuwe besmettingen gerapporteerd.

Op de website van de Mauritiaanse overheid vindt u de laatste informatie over het aantal besmettingen en de genomen maatregelen.

Het luchtruim van Mauritius is sinds eind maart gesloten tot in ieder geval 31 augustus.

Het advies is u te houden aan de lokale maatregelen die in Mauritius worden genomen om verspreiding van COVID-19 te beperken.

Zijn er in- en uitreisbeperkingen voor Mauritius?

Mauritius is momenteel niet bereikbaar. Sinds eind maart heeft Mauritius alle internationale passagiersvluchten opgeschort tot 31 augustus. Er worden wel regelmatig speciale vluchten georganiseerd door Air Mauritius om gestrande reizigers terug te laten keren naar Europa.

De Franse ambassade in Port Louis publiceert die informatie op haar website en Facebookpagina.

Houd er rekening mee dat de reisadviezen voor landen buiten Europa, waaronder Mauritius, voorlopig oranje blijven. Dat wil zeggen: mocht er weer commercieel gevlogen kunnen worden op Mauritius, ga er alleen heen als het echt niet anders kan. U moet zelf de afweging maken of een reis noodzakelijk is. Vakantiereizen vallen onder niet-noodzakelijke reizen en worden afgeraden. Het advies aan zakenreizigers is om goed te overwegen of een zakenreis op dit moment echt noodzakelijk is. 

Houd er ook rekening mee dat de Nederlandse regering heeft aangegeven dat zij voor reizigers die nu naar landen vertrekken met een oranje of rood reisadvies geen repatriëringsvluchten zal organiseren.

Wat moet ik doen als mijn luchtvaartmaatschappij niet meer vanuit Mauritius naar Nederland vliegt of andersom?

In dit geval dient u contact op te nemen met uw vliegmaatschappij en/of touroperator om de mogelijkheden voor het omboeken van uw vlucht te bezien.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Raadpleeg voor informatie over Corona en de lokale aanpak de website van de Mauritiaanse overheid.

Volg de 'social media' kanalen van de ambassade voor actuele updates, o.a. via Facebook en de website van de ambassade  in Tanzania. Voor telefonisch contact kunt u bellen met het 24/7 Contact Center van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag via: +31 247 247 247.

Alle Nederlanders in Mauritius wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.