Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Mauritanië

De Mauritiaanse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Mauritanië.

Update: 2 juni 2020, 17:30

Wat is de huidige situatie in Mauritanië?

De grenzen en het luchtruim zijn gesloten. Repatriëringsvluchten zijn afgelopen periode uitgevoerd. Momenteel worden alleen repatriëringsvluchten naar het buitenland uitgevoerd om mensen met een Mauritaanse nationaliteit terug te halen.

Neem contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij /luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Houd er rekening mee dat de medische voorzieningen in Mauritanië in algemene zin beperkt zijn en dat er weinig mogelijkheden zijn voor quarantaine-opvang van coronapatiënten.

Ik ben nu in Mauritanië of maak een tussenstop in Mauritanië. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Er zijn op dit moment geen repatriëringsvluchten naar Nederland. Zoek daarom naar mogelijkheden voor passend verblijf in Mauritanië.

Neem contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij/luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Ik woon in Mauritanië. Kan ik nog terugreizen?

Het luchtruim van Mauritanië is gesloten. De repatriëringsinitiatieven van de Mauritaanse overheid zijn primair gericht op het terughalen van mensen met een Mauritaanse nationaliteit.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Gambia wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.