Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Malta

De Maltese overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Malta.

Update: 15 juni 2020,  12:13

Gaat u op vakantie deze zomer? Dit moet u weten

Vanaf 15 juni is reizen naar een groot aantal landen in Europa weer mogelijk. Het reisadvies voor deze landen wordt mogelijk versoepeld van code oranje naar code geel.

Lees hier om welke landen het gaat en wat u moet weten als u deze zomer in Europa op vakantie wil.

Wat is de actuele situatie in Malta?

Malta heeft alle beperkingen voor het coronavirus opgeheven. Restaurants, cafés en winkels zijn weer open.

Tot 15 juli moeten reizigers vanuit Nederland nog wel twee weken in quarantaine. Na 15 juli gaat de luchthaven weer open naar alle bestemmingen, inclusief Nederland.

Lees meer over de huidige situatie in Malta: 

Ik ben nu in Malta. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Ja, iedereen die momenteel op Malta is, kan het land verlaten op vluchten die nog steeds worden uitgevoerd door de nationale luchtvaartmaatschappij Air Malta naar Frankfurt, Londen of Amsterdam (tweemal per week). Hiervoor is geen document of toestemming van de ambassade vereist, maar reizigers moeten ervoor zorgen dat ze voor vertrek het land van aankomst mogen binnenkomen.

Deze vluchten (enkele reis) kunnen worden geboekt via de website van de luchtvaartmaatschappij. Houd er rekening mee dat er green inzicht is in hoe lang Air Malta deze vluchten zal blijven uitvoeren en dat de situatie op korte termijn kan veranderen.

Zie hiervoor ook de informatie van de Maltese toerisme-autoriteit via https://www.visitmalta.com/en/COVID-19.

Gaat er nog vliegverkeer van of naar Malta?

Malta opent op 1 juli opnieuw zijn grenzen. Vliegreizen naar 19 bestemmingen zijn de eerste twee weken toegestaan. Na 15 juli zijn vluchten naar alle bestemmingen toegestaan, op enkele uitzonderingen na. Iedereen die vóór 15 juli vanuit Nederland in Malta aankomt, moet 14 dagen lang zichzelf isoleren.

Bekijk de laatste informatie over wijzigingen in het internationale luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Waar vind ik meer informatie?

Toeristen kunnen voor meer informatie terecht bij de Maltese Tourism Authority: 

T: +356 21692 447
E: Tourismcovid-19helpline@visitmalta.com

Volg daarnaast de Facebookpagina van de Nederlandse ambassade in Valetta en de sociale media kanalen van uw reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappijen.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Malta wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.