Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Maldiven

De overheid van de Maldiven neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor de Maldiven.

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in het buitenland en zoekt u hulp? Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Hoe luidt het reisadvies voor de Maldiven?

Het reisadvies voor de Maldiven is gewijzigd in 'oranje'. Dit betekent dat u wordt geadviseerd alléén noodzakelijke reizen naar én binnen de Maldiven te maken. Vakantiereizen en andere reizen die niet noodzakelijk zijn, worden afgeraden. De lokale overheid neemt verregaande maatregelen die het openbare leven ontwrichten, zoals gecontroleerde inreis en uitreis van het gebied. Het aantal besmettingen met coronavirus is relatief hoog.

Waarom is het reisadvies voor de Maldiven gewijzigd ?

Door de uitbraak van het coronavirus zijn veel resorts inmiddels gesloten. Ook worden veel vluchten van en naar de Maldiven geannuleerd.

Ik ben nu in Maldiven of maak een tussenstop in Maldiven. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Mogelijk moet u een tussenstop maken in een land dat het luchtruim heeft gesloten. Check daarom goed via welke landen u terugvliegt en bekijk de actuele reisinformatie van deze landen en de luchtvaartmaatschappij. 

U wordt aangeraden om na te gaan of uw verblijf in de Maldiven nog noodzakelijk is en of er mogelijkheden zijn te vertrekken. Neem contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij /luchtvaartmaatschappij. Blijkt vertrek niet mogelijk, zoek dan naar mogelijkheden voor passend verblijf.

Ik woon in de Maldiven. Kan ik nog terugreizen?

Op dit moment is er nog geen inreisverbod. Dit wordt echter wel verwacht in de nabije toekomst. Houd  daarom de informatievoorziening van de luchtvaartmaatschappij/reisorganisatie goed in de gaten.

Gaat er nog vliegverkeer naar de Maldiven?

Ja, maar vele vluchten worden geannuleerd. Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in de Maldiven wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.