Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Macau SAR

De overheid van Macau SAR neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Macau SAR.

Update: 6 mei 2020, 11:30

Wat is het reisadvies voor Macau?

Het reisadvies voor Macau is ‘oranje’.

Waarom is het reisadvies voor Macau gewijzigd?

Door de wereldwijde toename van het aantal infecties heeft de Macau overheid een inreisverbod ingesteld. Buitenlanders mogen Macau niet meer binnenkomen, op enkele uitzonderingen na.

Ik ben nu in Macau. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Er zijn meerdere indirecte vluchten mogelijk van het naastgelegen Hong Kong International Airport. 

U kunt vanuit Macau het vliegveld van Hongkong alleen nog via de brug bereiken. Er gaan geen directe veerboten meer. Tot en met 16 juli gaat er twee keer per dag een veerboot op en neer tussen het vliegveld van Hongkong en Macau. Let wel: deze is alleen voor inwoners van Macau beschikbaar, niet voor toeristen of zakenreizigers.

Ik woon in Macau. Kan ik daar nog terug naar toe?

Op het moment geldt er een inreisverbod voor Macau. Alleen inwoners van Macau, Hongkong, Taiwan en vasteland China worden nog toegelaten. Voor deze personen gelden verschillende inreisbeperkingen en/of quarantaine maatregelen. De situatie verandert echter continue.

Meer informatie over de coronamaatregelen in Macau.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Macau SAR wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.