Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Macau SAR

De overheid van Macau SAR neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Macau SAR.

Update 30 maart 2020 - 12:10

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in het buitenland en zoekt u hulp? Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is het reisadvies voor Macau?

Het reisadvies voor Macau is ‘oranje’.

Waarom is het reisadvies voor Macau gewijzigd?

Door de wereldwijde toename van het aantal infecties heeft de Macau overheid een inreisverbod ingesteld. Buitenlanders mogen Macau niet meer binnenkomen, op enkele uitzonderingen na.

Ik ben nu in Macau. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Er zijn meerdere indirecte vluchten mogelijk van het naastgelegen Hong Kong International Airport. Hou er rekening mee dat er quarantaine maatregelen kunnen gelden als u vliegt vanuit Hongkong.

U kunt vanuit Macau het vliegveld van Hongkong alleen nog via de brug bereiken. Er gaan geen directe veerboten meer. 

Ik woon in Macau. Kan ik daar nog terug naar toe?

Op het moment geldt er een inreisverbod voor Macau. Alleen inwoners van Macau, Hongkong, Taiwan en vasteland China worden nog toegelaten. Voor deze personen gelden verschillende inreisbeperkingen en/of quarantaine maatregelen. De situatie verandert echter continue.

Meer details over de regels in Macau.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Macau SAR wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.