Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Libië

De overheid van Libië neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen.

Lees ook het reisadvies voor Libië en de gevolgen van het coronavirus voor reizen naar het buitenland.

Update: 19 maart 2020 14:05

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in het buitenland en zoekt u hulp? Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Libië

Reis niet naar Libië. De veiligheidssituatie in Libië is slecht. Verblijft u toch in Libië? Verlaat dan het land. Lees ook het reisadvies voor Libië.

Ik ben nu in Libië of maak een tussenstop in Libië. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Vanwege de veiligheidssituatie in Libië is de Nederlandse ambassade voor Libie tijdelijk gehuisvest in Tunesië. Bevindt u zich toch in Libië en bent u in nood, dan kan u contact opnemen door een e-mail te sturen naar tri@minbuza.nl

Ik woon in Libië. Kan ik daar nog terug naar toe?

Vanwege het rode reisadvies wordt er geadviseerd niet naar Libië te reizen.

Gaat er nog vliegverkeer naar Libië?

Het vliegverkeer voor personen ligt stil. De grenzen van Libie zijn gesloten t/m tenminste 6 april 2020.

Mijn visum/verblijfsvergunning verloopt binnenkort. Wat moet ik doen?

Mocht je visum/verblijfsvergunning verlopen laat dit dan zo snel mogelijk weten aan de Nederlandse Ambassade via tri@minbuza.nl . In samenspraak met de Libische autoriteiten zal de Ambassade een oplossing zoeken.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Libië wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.