Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Libanon

De Libanese overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Libanon.

Laatste update: 21 maart 2020 - 11:16

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in het buitenland en zoekt u hulp? Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is het reisadvies voor Libanon?

Het reisadvies voor Libanon is momenteel 'oranje'. Dit betekent dat u wordt geadviseerd alléén noodzakelijke reizen naar én binnen Libanon te maken.

Waarom is het reisadvies gewijzigd?

Het gewijzigde reisadvies is het gevolg van aangescherpte maatregelen door de Libanese overheid in de strijd tegen COVID-19. Deze maatregelen hebben verregaande beperkingen in de mogelijkheden om naar en van Libanon te reizen en in het openbare leven ter plaatse. Lees meer hierover in het reisadvies Libanon.

Ik ben nu in Libanon of maak een tussenstop in Libanon. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Per 19 maart 2020 is geen vliegverkeer voor personen van, naar en via Libanon mogelijk. Dit betekent dat u Libanon niet kunt verlaten en ook niet via Libanon kunt vliegen. Deze maatregel geldt vooralsnog tot en met 29 maart 2020. Deze maatregel kan verlengd worden.

Ik woon in Libanon. Kan ik nog terugreizen?

Per 19 maart 2020 is geen vliegverkeer voor personen van, naar en via Libanon mogelijk. Dit betekent dat u niet naar Libanon kunt terugreizen. Deze maatregel geldt vooralsnog tot en met 29 maart 2020. Deze maatregel kan verlengd worden.

Gaat er nog vliegverkeer naar Libanon?

Per 19 maart 2020 is geen vliegverkeer voor personen van, naar en via Libanon mogelijk. Vooralsnog geldt dit tot en met 29 maart 2020. Deze maatregel kan verlengd worden.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Libanon wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.