Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Kirgizië

De Kirgizische overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Kirgizië.

Update: 07 juli 2020, 15:18

Waarom is het reisadvies voor Kirgizië gewijzigd?

De Kirgizische overheid neemt verschillende maatregelen om het risico op de verspreiding van het COVID-19 virus te verkleinen. De noodtoestand is nog van kracht.

Er is geen lockdown meer voor het gehele land. Er zijn regionaal periodes van lockdown.  Scholen en universiteiten zijn gesloten. Winkels en restaurants zijn weer open. Er vinden geen (grote) openbare bijeenkomsten meer plaats. Moskeebezoek is beperkt.

Ik ben nu in Kirgizië of maak een tussenstop in Kirgizië. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Er zijn op dit moment geen beperkingen voor buitenlanders om het land te verlaten.

Ik woon in Kirgizië. Kan ik daar nog terug naar toe?

Op 17 maart is een tijdelijk inreisverbod aangekondigd voor alle buitenlanders. Kirgizische burgers kunnen nog wel terugkeren en worden mogelijk verplicht tot quarantaine.

Gaat er nog vliegverkeer naar Kirgizië?

Er zijn maatschappijen die op Kirgizië vliegen, meestal met een afgeschaald vluchtschema. Er zijn ook maatschappijen die tijdelijk zijn gestopt met het vliegen op Kirgizië. Neem voor meer informatie contact op met uw luchtvaartmaatschappij.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Kirgizië wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.