Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Jordanië

De Jordaanse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Jordanië.

Update: 1 mei 2020, 20:37

Waarom is het reisadvies van Jordanië gewijzigd?

De Jordaanse overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Het luchtruim van Jordanië is vanaf dinsdag 17 maart 2020 gesloten. Ook land- en zeegrenzen zijn vanaf dat moment gesloten.

Het aantal besmettingen in Jordanië is laag en met name de particuliere gezondheidszorg in Amman is van een hoog niveau. De Jordaanse overheid heeft bovendien zeer forse maatregelen getroffen om verspreiding van het virus te voorkomen, waaronder het stopzetten van alle personenverkeer in of uit het land en het sluiten van alle scholen. Het is af te raden om naar drukbevolkte delen van het land af te reizen (vermijd met name vluchtelingenkampen).

Ik ben nu in Jordanië of maak er tussenstop. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Bent u Nederlander in Jordanië? Informeer dan bij reisorganisaties of luchtvaartmaatschappijen naar de mogelijkheden om terug te reizen naar Nederland. De mogelijkheden zijn echter zeer beperkt. De sluiting van het luchtruim gaat op zeer korte termijn in. Directe vluchten naar Nederland vinden beperkt plaats en indirecte vluchten naar een bestemming die doorgang geeft naar Nederland zijn ook beperkt. Ook mogelijkheden voor verkeer via land of zee naar NL zijn zeer beperkt.

Ik woon in Jordanië. Kan ik daar nog terug naar toe?

Personen met de Nederlandse nationaliteit worden Jordanië niet binnengelaten, hetzelfde geldt voor personen die een verblijfsvergunning in Jordanië hebben. Land-, zee- en luchtgrenzen zijn gesloten vanaf dinsdag 17 maart 2020.

Gaat er nog vliegverkeer naar Jordanië?

Nee, vanaf dinsdag 17 maart 2020 gaat er geen vliegverkeer meer naar Jordanië. Ook de land- en zee grenzen zijn vanaf dat moment gesloten voor reizigers.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.