Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Ivoorkust

De Ivoriaanse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Ivoorkust.

Laatste update: 17 maart 2020, 16:49

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in het buitenland en zoekt u hulp? Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

.

Wat is het reisadvies van Ivoorkust?

De lokale overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Komt u uit Nederland of een ander land met meer dan 100 bevestigde coronagevallen? Dan komt u vanaf 16 maart tot minimaal 31 maart het land niet meer in.

Voor de laatste ontwikkelingen in het land: volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het lokale nieuws.

Ik ben nu in Ivoorkust of maak een tussenstop in Ivoorkust kan ik nog wel terug naar Nederland?

Mocht u uit Ivoorkust willen vertrekken dat moet u bedenken dat de vertrekmogelijkheden snel kunnen veranderen. Het wordt steeds lastiger om Ivoorkust te verlaten. Het aantal vluchten naar Europa vermindert naar alle waarschijnlijkheid in de komende week steeds verder. Ook vertrek via andere landen in de regio wordt steeds lastiger.

Neem contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij luchtvaartmaatschappij.

Ik woon in Ivoorkust kan ik daar nog terug naar toe?

Het wordt steeds lastiger om Ivoorkust nog in te kunnen reizen. Ivorianen en buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning mogen het land wel nog in. Zij moeten vanaf 16 maart wel verplicht om 14 dagen in quarantaine te blijven in officiële centra.

Komt u uit Nederland of een ander land met meer dan 100 bevestigde coronagevallen? Dan komt u vanaf 16 maart tot minimaal 31 maart het land niet meer in.

Gaat er nog vliegverkeer naar Ivoorkust?

Er vertrekken op dit moment (17 maart) nog steeds vluchten naar en vanuit Ivoorkust. Het aantal is echter verminderd. Luchtvaartmaatschappijen kunnen op ieder moment beslissen hun vliegschema te wijzigen. Houdt hun informatie goed in de gaten.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Ivoorkust wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.