Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Israël

De Israëlische overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Israël.

Update: 7 juli 2020, 11:02

Wat is de actuele situatie in Israël?

Het reisadvies is momenteel ‘oranje’: alleen noodzakelijke reizen. De landsgrenzen met Jordanië en Egypte zijn geslotenReizigers zonder de Israëlische nationaliteit wordt de toegang tot Israël ontzegd. Er wordt een uitzondering gemaakt voor reizigers die in Israël hun leven hebben opgebouwd, zoals houders van een verblijfsvergunning. Voorwaarde is wel dat deze reizigers kunnen aantonen dat zij 14 dagen in thuisquarantaine kunnen blijven. Zij dienen zich online aan te melden bij het Israëlische Ministerie van Gezondheid.

Lees meer over de actuele situatie in Israël en de maatregelen van de Israëlische autoriteiten op de website van het Israëlische Ministerie van Gezondheid. Hier kunt u zich ook aanmelden voor thuisquarantaine.

Ik ben nu in Israël of maak een tussenstop in Israël. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Op dit moment zijn er geen directe vluchten tussen Nederland en Israël. Er zijn wel enkele vluchten naar andere Europese bestemmingen. Houd de websites van de luchtvaartmaatschappijen in de gaten.

Zie ook de website van de International Air Transport Association (IATA) voor updates over wijzigingen in het internationale luchtverkeer.

Gaat er nog vliegverkeer naar Israël?

Op dit moment zijn er geen directe vluchten tussen Nederland en Israël. Er zijn wel enkele vluchten naar andere Europese bestemmingen. Houd de websites van de luchtvaartmaatschappijen in de gaten om de mogelijkheden te bezien.

Zie ook de website van de International Air Transport Association (IATA) voor updates over wijzigingen in het internationale luchtverkeer.

Ik woon in Israël. Kan ik daar nog terug naar toe?

Personen die woonachtig zijn in Israël en kunnen aantonen dat ze in thuisquarantaine kunnen blijven, kunnen Israël nog in. Op dit moment zijn er geen directe vluchten tussen Nederland en Israël. Houd de websites van de luchtvaartmaatschappijen in de gaten. Verder zijn de landgrenzen met Egypte en Jordanië gesloten.

Hoe zit het met de geldigheid van mijn verblijfsvergunning?

De Israëlische Population and Immigration Authority heeft op 17 maart besloten dat visa die na 12 maart 2020 zouden aflopen, automatisch werden verlengd tot 30 juni 2020. Het gaat om de volgende type visa (met tussen haakjes de Engelse naam van het visum):

  • A1 (eligible under the right of return)
  • A2 (students, trainees and interns)
  • A3 (religious people)
  • A4 (companion to A2, A3)
  • A5 (temporary residents)
  • B1 (working visa)

Op 29 juni is vervolgens bekendgemaakt dat het visumtype A5 (temporary residents) en visumtype B1 (humanitair en partners) is verlengd tot 31 augustus 2020. Iedereen met een A5 of B1-visum wordt verzocht om vóór 31 augustus een afspraak te maken bij de Population and Immigration Authority om het visum te verlengen.

Voor de verlenging of vernieuwing van alle andere visumtypes raden wij u aan om contact op te nemen met de Population and Immigration Authority van Israël. U kan hier online een afspraak maken.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Israël wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm door het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.