Coronavirus: veel gestelde vragen reisadvies Guinee-Bissau

De overheid van Guinee-Bissau neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze maatregelen.

Lees ook het reisadvies voor Guinee-Bissau.
Lees hier informatie van de overheid van Guinee-Bissau over het coronavirus.

Update: 2 juni 2020, 21:30

Wat is de huidige situatie in Guinee-Bissau?

Guinee-Bissau heeft zijn landgrenzen gesloten en er geldt een vliegverbod voor commerciële vluchten van en naar Guinee-Bissau. Er worden mogelijk wel speciale repatriëringsvluchten georganiseerd om gestrande reizigers van Guinee-Bissau terug te laten keren naar Europa en vice versa.

Neem contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij/luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Houd er rekening mee dat de medische voorzieningen in Guinee-Bissau in algemene zin beperkt zijn en dat er weinig mogelijkheden zijn voor quarantaine-opvang van coronapatiënten.

Ik ben nu in Guinee-Bissau of maak een tussenstop in Guinee-Bissau. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Mogelijk gaan er speciale repatriëringsvluchten voor gestrande reizigers van Bissau naar Europa. Indien u een reservering wilt maken voor een dergelijke vlucht kunt u contact opnemen met de ambassade van het land dat de vlucht organiseert of de luchtvaartmaatschappij die vlucht uitvoert. 

Is vertrek niet mogelijk, zoek dan naar mogelijkheden voor passend verblijf in Bissau.

Ik woon in Guinee-Bissau. Kan ik nog terugreizen?

De repatriëringsinitiatieven zijn primair gericht op het repatriëren van reizigers die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben in Guinee Bissau.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Gambia wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.