Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Ghana

De overheid in Ghana neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het is belangrijk dat u de aanwijzingen van de Ghanese autoriteiten nauwlettend in de gaten houd en opvolgt. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen.

Lees ook het reisadvies voor Ghana.

Laatste update: 22 maart 2020, 21:48

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in het buitenland en zoekt u hulp? Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is de actuele situatie in Ghana?

Er zijn vanaf 22 maart twee weken lang maar zeer beperkte mogelijkheden om naar Ghana te reizen. Het luchtruim is gesloten en de landsgrenzen zijn dicht. Indien u zich bij een landsgrens meldt, wordt u de toegang geweigerd.

Ik ben nu in Ghana of maak een tussenstop in Accra. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Het is onduidelijk of de geplande vluchten vanuit Ghana naar Nederland na de sluiting van het luchtruim nog doorgaan. Neem contact met uw luchtvaartmaatschappij of reisbureau. Indien u op doorreis bent gelden bovengenoemde maatregelen niet. Ongeacht de sluiting van het luchtruim zijn er nog maar zeer weinig mogelijkheden om Ghana per vliegtuig te verlaten. 

Ik woon in Ghana. Kan ik daar nog terug naar toe?

Nee. Zo lang de maatregelen van kracht zijn zullen geen reizigers van buiten Ghana toegelaten worden.

Gaat er nog vliegverkeer naar Ghana?

Het is onduidelijk of de geplande vluchten vanuit Ghana naar Nederland na de sluiting van het luchtruim nog doorgaan. Neem contact met uw luchtvaartmaatschappij of reisbureau. Indien u op doorreis bent, gelden bovengenoemde maatregelen niet. Ongeacht de sluiting van het luchtruim zijn er nog maar zeer weinig mogelijkheden om Ghana per vliegtuig te verlaten.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Ghana wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.