Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Ghana

De overheid in Ghana neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het is belangrijk dat u de aanwijzingen van de Ghanese autoriteiten nauwlettend in de gaten houd en opvolgt. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen.

Lees ook het reisadvies voor Ghana.

Update: 1 mei 2020, 20:27

Wat is de actuele situatie in Ghana?

Er zijn vanaf 22 maart twee weken lang maar zeer beperkte mogelijkheden om naar Ghana te reizen. Het luchtruim is gesloten en de landsgrenzen zijn dicht. Indien u zich bij een landsgrens meldt, wordt u de toegang geweigerd.

Ik ben nu in Ghana of maak een tussenstop in Accra. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Het is onduidelijk of de geplande vluchten vanuit Ghana naar Nederland na de sluiting van het luchtruim nog doorgaan. Neem contact met uw luchtvaartmaatschappij of reisbureau. Indien u op doorreis bent gelden bovengenoemde maatregelen niet. Ongeacht de sluiting van het luchtruim zijn er nog maar zeer weinig mogelijkheden om Ghana per vliegtuig te verlaten. 

Ik woon in Ghana. Kan ik daar nog terug naar toe?

Nee. Zo lang de maatregelen van kracht zijn zullen geen reizigers van buiten Ghana toegelaten worden.

Gaat er nog vliegverkeer naar Ghana?

Het is onduidelijk of de geplande vluchten vanuit Ghana naar Nederland na de sluiting van het luchtruim nog doorgaan. Neem contact met uw luchtvaartmaatschappij of reisbureau. Indien u op doorreis bent, gelden bovengenoemde maatregelen niet. Ongeacht de sluiting van het luchtruim zijn er nog maar zeer weinig mogelijkheden om Ghana per vliegtuig te verlaten.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Ghana wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.