Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Fiji

De overheid van Fiji neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Fiji.

Update: 29 maart 2020 - 11.45

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in het buitenland en zoekt u hulp? Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is de situatie in Fiji?

De overheid van Fiji heeft strenge maatregelen ingesteld. De tweede grootste stad van Fiji is afgesloten. Voor heel Fiji geldt een verbod op bijeenkomsten van meer dan 20 personen. De meeste restaurants zijn gesloten.

Hoe kan ik vanuit Fiji terug naar Nederland?

Het is op dit moment nog mogelijk om Fiji te verlaten, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Wilt u Fiji verlaten, dan wordt u aangeraden om na te gaan of er nog mogelijkheden zijn te vertrekken. Neem daarvoor contact op met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Er zijn tot nu toe geen reisrestricties voor het verlaten van Fiji.

Ik ben nu in Fiji en maak een tussenstop in Nieuw Zeeland. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Het is op dit moment niet mogelijk om een overstap te maken in Nieuw-Zeeland als u vanuit de Stille Oceaan reist. U wordt aangeraden alternatieve reisroutes te onderzoeken.

Nederland heeft op 17 maart 2020 maatregelen aangekondigd rond reizen vanuit en naar Nederland.

Ik woon in Fiji. Kan ik nog terugkeren?

Er zijn op dit moment geen restricties op het binnenkomen van Fiji. Wel neemt het aantal vluchten naar Fiji af. 

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Fiji wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.