Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Fiji

De overheid van Fiji neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Fiji.

Update: 1 mei 2020, 20:23

Wat is de situatie in Fiji?

De overheid van Fiji heeft strenge maatregelen ingesteld. De tweede grootste stad van Fiji is afgesloten. Er zijn regionale lock downs. Voor heel Fiji geldt een verbod op bijeenkomsten en horeca, zwembaden, gyms zijn gesloten. Er is een ban afgekondigd op personenverkeer tussen eilanden.

Hoe kan ik vanuit Fiji terug naar Nederland?

Het is op dit moment nog mogelijk om Fiji te verlaten, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Wilt u Fiji verlaten, dan wordt u aangeraden om na te gaan of er nog mogelijkheden zijn te vertrekken. Neem daarvoor contact op met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Er zijn tot nu toe geen reisrestricties voor het verlaten van Fiji.

Ik ben nu in Fiji en maak een tussenstop in Nieuw Zeeland. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Overstap vanuit de eilanden in de Stille Oceaan via Auckland Airport, Nieuw Zeeland,  is toegestaan, mits deze aan de volgende eisen voldoet:

  • De overstaptijd in Nieuw-Zeeland bedraagt minder dan 10 uur en vindt op dezelfde dag plaats. U mag het vliegveld niet af
  • U bent in het bezit van een ticket voor de eindbestemming
  • U heeft geen verschijnselen van COVID-19
  • U bent niet gediagnosticeerd met COVID-19, of als u herstelt bent van COVID-19, heeft u een medische toestemming om te reizen.
  • U bent  niet getest op COVID-19 en wacht op testresultaten.

Nederland heeft op 17 maart 2020 maatregelen aangekondigd rond reizen vanuit en naar Nederland.

Ik woon in Fiji. Kan ik nog terugkeren?

Bij terugkeer naar Fiji moet u verplicht 28 dagen in quarantaine.  Het aantal vluchten naar Fiji neemt af.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.