Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Faeröer

De overheid van de Faeröer neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor de Faeröer.

Update: 6 mei 2020, 09:00

Waarom is het reisadvies gewijzigd?

Er is een tijdelijke grenscontrole voor alle buitenlandse reizigers naar de Faeröer. Buitenlanders zonder ‘geldige reden’, zoals werk of woonplaats, kunnen het land niet binnenkomen. Vooralsnog hebben de Faeröer besloten om de in Denemarken gehanteerde interpretatie van ‘geldige redenen’ over te nemen. Mocht u tot de Faeröer worden toegelaten, dan adviseert de regering u een thuisquarantaine van 14 dagen. Die quarantaine is evenwel vrijwillig.

Ik ben nu op de Faeröer. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Uitreizen via het vliegtuig is voorlopig alleen mogelijk via Kopenhagen. Vanuit Kopenhagen kunt u terug naar Nederland. Zie hieronder meer informatie over vliegverkeer.

Ik woon op de Faeröer, kan ik daar nog terug naar toe?

De politie zal bij terugkeer op de Faeröer om uw identiteitsbewijs vragen. Indien u kunt aantonen inwoners van de Faeröer te zijn en/of daar te werken, heeft u een geldige reden om het land binnen te komen.

Gaat er veerboot- en vliegverkeer van- en naar de Faeröer

Het luchtverkeer van en naar de Faeröer (Atlantic Airways) is teruggebracht tot een zeer beperkt aantal vluchten tussen Tórshavn en Kopenhagen. Vluchten van Atlantic Airways naar Bergen, Reykjavik, Edinburgh, Billund, Aalborg, de Canarische Eilanden en Parijs zijn geannuleerd. Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor meer informatie. Goederenverkeer via de veerpont is nog wel mogelijk.

De MS Norrøna-veerpont vervoert weer passagiers vanaf 16 april. De rest van de veerboten varen vanaf 8 mei.

Toeristen worden geadviseerd niet naar de Faeroer te reizen tot, voorlopig, 30 juni

Meer informatie

  • Speciale website corona informatie Faeröer: www.corona.fo (Faeröers en Engels)
  • Burger-servicetelefoonnummer van Faeröer: +298 30 40 40

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders op de Faeröer eilanden wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken en/of Bijzondere Bijstand Buitenland  zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Hoe kunt u zich afmelden voor Bijzondere Bijstand Buitenland? Bel hiervoor naar 024 7247 247 (of +31 247 247 247 vanuit het buitenland). U kunt zich niet zelf via de website afmelden voor de dienstverlening van Bijzondere Bijstand Buitenland.

Voor de Informatieservice kunt u zich wel zelf uitschrijven.

Kijk ook op de veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.