Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Eswatini (voorheen Swaziland)

De overheid in Eswatini neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Eswatini.

Update: 1 mei 2020, 20:21

Wat is de huidige situatie in Eswatini?

In Eswatini is in verband met het Coronavirus op 17 maart 2020 de noodtoestand uitgeroepen. De regering heeft vanaf 27 maart voor een periode van 20 dagen een lockdown afgekondigd; alle grenzen zijn nu gesloten voor personenverkeer. De grenzen met Zuid Afrika worden in verband met de lockdown in Zuid Afrika op 26 maart om 23:59 uur gesloten voor alle personenverkeer. Scholen en universiteiten zijn gesloten. Personen afkomstig uit hoge risicolanden komen het land niet meer in. Inwoners van Eswatini kunnen niet langer naar het buitenland reizen. Binnelandse reizen worden ontmoedigd.

Ik ben nu in Eswatini of maak een tussenstop in Zuid-Afrika kan ik nog wel terug naar Nederland?

Vertrek via Zuid-Afrika is niet meer mogelijk.

Ik woon in Eswatini Kan ik daar nog terug naar toe

Alleen personen die de nationaliteit van Eswatini hebben en houders van een permanente verblijfsvergunning mogen naar Eswatini terugkeren. Voor hen geldt een periode van 14 dagen (zelf) quarantaine.

Gaat er nog vliegverkeer naar Namibië?

Vanaf 27 maart 2020 is er geen vliegverkeer meer mogelijk.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Eswatini wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.