Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies El Salvador

De El Salvadoraanse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor El Salvador.


Laatste update: 23 maart 2020 - 21:35

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in het buitenland en zoekt u hulp? Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is de actuele situatie in El Salvador?

Het wordt momenteel sterk ontraden naar El Salvador te reizen vanwege een algeheel in- en uitreisverbod.

De Salvadoraanse regering heeft per woensdag 18 maart alle grensposten gesloten voor een periode van twee weken. Het is niet duidelijk wat er na deze periode gebeurt.

Ik ben nu in El Salvador of maak een tussenstop in El Salvador, kan ik nog wel terug naar Nederland?

Wegens het Salvadoraanse in- en uitreisverbod dat per woensdag 18 maart ingaat, is het zeer moeilijk zo niet onmogelijk het land te verlaten.

U wordt aangeraden om na te gaan of verblijf nog noodzakelijk is en of er mogelijkheden zijn te vertrekken. Neem contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij /luchtvaartmaatschappij.

Indien vertrek niet mogelijk is, zoek dan naar mogelijkheden voor passend verblijf om te blijven. Houd hierbij rekening met het reisadvies voor El Salvador en volg de aanwijzingen van de autoriteiten van de Salvadoraanse autoriteiten op. Ook kunt u eventueel contact hierover zoeken met uw reisorganisatie

Ik heb een terugvlucht via de VS. Kan dit nog?

Er zijn op dit moment geen vluchten van en naar El Salvador.

Vliegt u via de VS? Er gelden strikte inreisbeperkingen. Ga bij de autoriteiten na of uw ESTA nog steeds geldig is. Houd de actualiteiten in de gaten, er worden nieuwe maatregelen voor reizen via de VS verwacht. Reis bij voorkeur rechtstreeks, en niet via de VS.

Let op: Bent u de afgelopen 14 dagen in Nederland of een van de andere EU-Schengen landen geweest, of in een van de andere landen waar een inreisverbod in de VS voor geldt? Dan kunt u niet via de VS terugvliegen, ook niet op doorreis. Dit wordt streng gehandhaafd.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Ik woon in El Salvador. Kan ik daar nog terug naar toe?

Op dit moment is het niet mogelijk naar El Salvador toe te reizen.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

BijzondereBijstandBuitenland.nl is bedoeld om Nederlanders die in het buitenland gestrand zijn vanwege de coronacrisis, te helpen en naar huis te krijgen. Zie bovenaan.

Alle Nederlanders in El Salvador wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.