Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies El Salvador

De El Salvadoraanse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor El Salvador.

Update: 1 mei 2020, 20:20

Wat is de actuele situatie in El Salvador?

Het wordt momenteel sterk ontraden naar El Salvador te reizen vanwege een algeheel in- en uitreisverbod. De Salvadoraanse regering heeft per woensdag 18 maart alle grensposten gesloten.

Verder is sinds 21 maart iedereen in El Salvador 30 dagen verplicht thuis in quarantaine te verblijven. Wij begrijpen dat dit een erg lastige situatie is. Zorg dat u een veilig onderkomen heeft en blijf de situatie op de voet volgen. Informeer verder bij het personeel van uw hotel of accommodatie hoe u aan levensmiddelen kan komen als u die nodig heeft.

Houd u zich aan deze maatregelen en volg de aanwijzingen van de autoriteiten van El Salvador op.

Ik ben nu in El Salvador of maak een tussenstop in El Salvador, kan ik nog wel terug naar Nederland?

Wegens het Salvadoraanse in- en uitreisverbod is het in beginsel niet mogelijk het land te verlaten. Er zijn op dit moment geen commerciële vluchten van en naar El Salvador.

Als u zich in El Salvador bevindt, zorg dat u dan een veilig onderkomen heeft en blijf de situatie op de voet volgen. Houd hierbij rekening met het reisadvies voor El Salvador en volg de aanwijzingen van de autoriteiten van de Salvadoraanse autoriteiten op. Ook kunt u eventueel contact hierover zoeken met uw reisorganisatie.

Ik woon in El Salvador. Kan ik daar nog terug naar toe?

Op dit moment is het niet mogelijk naar El Salvador toe te reizen.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in El Salvador wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Door u aan te melden voor de informatieservice krijgt u een e-mail bij een aanpassing van het reisadvies, krijgt u sms bij een (dreigende) crisis, weet dat ambassade dat u in het land bent en kan u extra informatie ontvangen van de ambassade, bijvoorbeeld over consulaire dienstverlening.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Houd aub onze Facebook-pagina  (Embajada de los Paises Bajos en Costa Rica) in de gaten, hier publiceren wij alle belangrijke updates over de situatie.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.