Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek.

Update: 1 mei 2020, 20:18

Waarom is het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek aangepast?

De Dominicaanse Republiek heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland en voor alle andere Europese landen afgekondigd. Deze reisbeperkingen zijn vooralsnog voor één maand van kracht met ingang van maandag 16 maart 2020 om 06:00 uur (lokale tijd).

Hoe kan ik vanuit de Dominicaanse Republiek terug naar Nederland?

Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij of reisagentschap om na te gaan of er mogelijkheden zijn om uit de Dominicaanse Republiek te vertrekken.

Ik ben nu in de Dominicaanse Republiek of maak een tussenstop in de Dominicaanse Republiek. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Nederlandse en andere Europese luchtvaartmaatschappijen mogen van 16 tot 20 maart 2020 met lege vliegtoestellen naar de Dominicaanse Republiek vliegen om reizigers op te halen. Het is de verantwoordelijkheid van de betreffende luchtvaartmaatschappijen om te bepalen of zij bereid zijn dergelijke vluchten uit te voeren. Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor meer informatie over de mogelijkheden.

Ik woon in de Dominicaanse Republiek, kan ik daar nog terug naar toe?

De maatregel betreft zowel vluchten naar Nederland (EU) als vanaf Nederland (EU) naar de Dominicaanse Republiek. Personen die via een andere route toch terugkeren naar de Dominicaanse Republiek moeten, net als Dominicaanse staatsburgers, na aankomst 14 dagen in (zelf)quarantaine.

Gaat er nog vliegverkeer naar de Dominicaanse Republiek?

Vanaf maandag 16 maart 2020 is er geen vliegverkeer meer naar de Dominicaanse Republiek.

Ik heb een ticket geboekt naar de Dominicaanse Republiek. Kan ik nog afreizen?

Vanaf maandag 16 maart 2020 kunt u vanuit Nederland niet afreizen naar de Dominicaanse Republiek. Deze maatregel geldt één maand. Informeer bij uw luchtvaartmaatschappij wat u het beste kunt doen.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in de Dominicaanse Republiek wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.