Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Botswana

De overheid in Botswana neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Botswana.

Update 30 maart 2020 - 14:55

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in het buitenland en zoekt u hulp? Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is de actuele situatie in Botswana?

Botswanen mogen (nog) binnenlands reizen, maar niet-essentiële reizen worden ontmoedigd. Alle grenzen en luchthavens zijn tot nadere informatie gesloten voor personen vervoer (vrachtvervoer vindt nog wel plaats)

Ik ben nu in Botswana of maak een tussenstop in Johannesburg kan ik nog wel terug naar Nederland?

Zuid Afrika bevindt zich in lockdown. Alle grenzen en luchthavens zijn in ieder geval tot 16 april gesloten. Er vertrekken tot nadere datum geen internationale lijnvluchten meer vanuit Botswana.

Ik woon in Botswana. Kan ik daar nog terug naar toe?

Nee op dit moment niet. Alle grenzen zijn gesloten voor personen vervoer (vrachvervoer vindt nog wel plaats) en ook die van omringende landen.

Gaat er nog vliegverkeer naar Johannesburg, Kaapstad, Addis en Windhoek?

Alle luchthavens zijn gesloten voor personenvervoer.

Meest actuele wijzigingen voor spoedupdate.

FB pagina Botswaanse regering "BWgovernment", KLM en andere websites van luchtvaartmaatschappijen.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

de website b ijzonderebijstandbuitenland.nl is bedoeld om Nederlanders die in het buitenland gestrand zijn vanwege de coronacrisis te helpen en naar huis te krijgen. Zie eerste vraag en antwoord bovenaan deze pagina.

Alle Nederlanders in Botswana wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Door u aan te melden voor de informatieservice krijgt u een e-mail bij een aanpassing van het reisadvies, krijgt u sms bij een (dreigende) crisis, weet dat ambassade dat u in het land bent en kan u extra informatie ontvangen van de ambassade, bijvoorbeeld over consulaire dienstverlening.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.