Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Botswana

De overheid in Botswana neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Botswana.

Update: 9 juni 2020, 11:03

Wat is de actuele situatie in Botswana?

Botswanen mogen binnenlands reizen, maar alleen binnen bepaalde zones en niet-essentiële reizen tussen zones worden ontraden. Alle grenzen zijn tot nader order gesloten voor personen vervoer (vrachtvervoer vindt nog wel plaats). Luchthavens worden weer open gesteld voor binnenlandse vluchten die medio juni hervat worden.

Ik ben nu in Botswana of maak een tussenstop in Johannesburg kan ik nog wel terug naar Nederland?

Zuid Afrika bevindt zich in lockdown. Alle grenzen en luchthavens zijn gesloten. Er vertrekken momenteel geen internationale lijnvluchten vanuit Botswana.

Ik woon in Botswana. Kan ik daar nog terug naar toe?

Alle grenzen zijn voor personenverkeer gesloten (vrachtvervoer vindt nog wel plaats). In uitzonderlijke gevallen kunnen Botswanen en ingezetenen terug naar Botswana (bijvoorbeeld met een repatriëringsvlucht) maar dan geldt een 14-daagse quarantaine die, met ingang van 5 juni, deels of geheel zelf betaald moet worden.

Gaat er nog vliegverkeer naar Johannesburg, Kaapstad, Addis en Windhoek?

Alle luchthavens zijn gesloten voor personenvervoer.

Meest actuele wijzigingen voor spoedupdate.

FB pagina Botswaanse regering "BWgovernment", KLM en andere websites van luchtvaartmaatschappijen.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Botswana wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Door u aan te melden voor de informatieservice krijgt u een e-mail bij een aanpassing van het reisadvies, krijgt u sms bij een (dreigende) crisis, weet dat ambassade dat u in het land bent en kan u extra informatie ontvangen van de ambassade, bijvoorbeeld over consulaire dienstverlening.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.