Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Bhutan

De overheid in Bhutan neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Bhutan.

Update: 31 mei 2020, 15:00 IST

Wat is de actuele situatie in Bhutan?

De Bhutanese regering heeft op 6 maart 2020 en opnieuw op 23 maart 2020 de grenzen voor onbepaalde tijd gesloten.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Bent u gestrand in Bhutan en zoekt u hulp? Registreer u direct op de volgende twee plaatsen:

1. Registreren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/, u kiest dan de tweede optie “Aanmelden + registratie bij ambassade.

2. Registreren bij de Nederlandse ambassade in India (ook voor Bhutan): stuur een email met de volgende gegevens aan nde-ca@minbuza.nl

  • Naam en voornaam, zoals vermeld in uw paspoort:
  • Geslacht:
  • Paspoort nummer en nationaliteit:
  • Geboortedatum:
  • Telefoonnummer: (inclusief landnummer +31 of +975)
  • Email adres:
  • Staat (provincie) en verblijfadres in Bhutan:  (staat in Bhutan ) (Plaats en adres in Bhutan)

Wij kunnen u dan zo snel mogelijk informeren over eventuele ingelaste vluchten en andere belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot uw mogelijke terugreis naar Nederland.

Als u zich al bij de ambassade en via https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/  heeft geregistreerd, hoeft u de gegevens niet opnieuw te sturen. Vergeet echter niet om uw aankomst in Nederland of uw gewijzigde situatie door te geven aan nde-ca@minbuza.nl.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Ik ben tijdelijk in Bhutan. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

De Bhutanese regering heeft luchtvaartmaatschappijen verboden om passagiers vanuit Corona gebeiden in Bhutan te laten landen. Hierdoor vallen vliegmogelijkheden van Bhutan naar andere landen ook uit. Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA)

Ik woon in Bhutan. Kan ik vanuit het buitenland terug naar Bhutan?

De Bhutanese regering heeft bepaald dat luchtvaartmaatschappijen geen passagiers laten landen uit Corona gebieden in Bhutan. Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA)

Mijn Bhutan visum verloopt binnenkort, is dat een probleem?

Als uw Bhutan visum (binnenkort) verloopt bezoek dan de Bhutan Immigration website voor meer informatie:  https://www.doi.gov.bt/?lang=en/

Ik ben ziek en heb medicijnen nodig? Wat moet ik doen?

Als u zich onwel voelt of u heeft medicijnen nodig, dient u naar de dichtstbijzijnde arts of ziekenhuis te gaan. Het medisch systeem in Bhutan functioneert goed.

Belangrijke informatie en nuttige links

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.