Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Benin

De overheid van Benin neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Benin.

Update: 1 mei 2020, 20:07

Waarom is het reisadvies gewijzigd ?

De overheid van Benin heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen.

Reizigers komend uit een risico land waar het coronavirus heerst, moeten na aankomst 14 dagen in thuisquarantaine verblijven. Reizigers met koorts dienen in een lokaal opvangcentrum te verblijven voor quarantaine.

Ik ben nu in Benin of maak een tussenstop in Benin, kan ik nog wel terug naar Nederland?

Indien een tussenstop gemaakt wordt in Benin mogen passagiers het vliegtuig niet verlaten. Vliegmaatschappijen kunnen u hierover inlichten. Veel vluchten zijn aangepast.

U wordt aangeraden om na te gaan of verblijf nog noodzakelijk is en of er mogelijkheden zijn te vertrekken. Neem contact op met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Indien vertrek niet mogelijk is, zoek dan naar mogelijkheden voor passend verblijf om te blijven.

Ik woon in Benin. Kan ik daar nog terug naar toe?

Reizigers komend uit een risicoland waar het coronavirus heerst, moeten na aankomst 14 dagen in thuisquarantaine verblijven. Reizigers met koorts dienen in een lokaal opvangcentrum te verblijven voor quarantaine. Neem contact op met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij voor actuele vluchtinformatie.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Benin wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.